לכבוד ארוחת שבועות שירנקה ביקשה מנת פסטה. בחוץ תחושת כאוס טוטאלית, הייתי חייב משהו שינסה להכניס מעט חגיגיות במקום שכבר מזמן לא חגיגי וככה נולדה לה הפסטה הלבנה. ספגטי ברוטב שום, לימון ומסקרפונה ובאמת שיצא נדיר אבל היה חסר לי משהו. איזה טוויסט קטן שיעשה את המנה ואוו. אתמול העלתי בסטורי את עזרתכם ולשמחתי קיבלתי מאות תגובות. עברתי על כולן ובחרתי בקליפות לימון מתוקות שהציעה לינור כספי המתוקה @linor.casspi
אני משתמש בשביל הרוטב במסקרפונה של טרה שמתאימה למנות מתוקות ומלוחות, היא קרמית, יציבה והטעם שלה נייטרלי.
הנה מתכון מדוייק:
פסטה לבנה
מצרכים:
1/2 חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
לרוטב:
3 שיני שום פרוסות
1 לימון סחוט
40 גר חמאה ו-2 כפות שמן זית
2 כפות גדושות מסקרפונה של טרה
1/4 כוס חלב או שמנת (לבחירתכם)
מלח ופלפל
לקליפות הלימון:
קליפות משני לימונים פרוסות לשערות
1 כוס סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה:
במחבת רחבה ממיסים חמאה ושמן זית. מוסיפים שיני שום ומאדים 3 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומסקרפונה. מערבבים.
מוסיפים שמנת ומערבבים עד שהרוטב נהיה חלק וסמיך. מתבלים.
מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
מרתיחים מים בסיר וחולטים את הקליפות למשך חצי דקה. מעבירים למי קרח.
באותו סיר יוצקים סוכר ומים ומרתיחים. מוסיפים קליפות וחולטים למשך דקה. מצננים את הקליפות בנוזל.
מצלחתים את הפסטה בצלחת ומפזרים את קליפות הלימון מעל.
פרסום ממומן בשיתוף טרה @tara_milk