ירקות מותססים בשיטה ביתית עוזרים למערכת העיכול שלנו לעכל את המזון בצורה יעילה יותר, עוזרים בספיגה מוגברת של ויטמינים ומינרלים ועוזרים לשידרוג איכותה של סביבת החיידקים (חיידקי פרוביוטיקה) שבבטן שלנו. וזה גם טעים לאללה.
המתכון של פלפל ירוק חריף מותסס זה הוא של אורי מאיר צ'יזיק ואתם יכולים לגוון בטעמים אבל לא לשנות את היחס בין המלח לפלפלים המרוסקים.
פלפל ירוק חריף מותסס
המרכיבים:
5 קילו פלפלים ירוקים קצוצים בסכין או טחונים במעבד מזון עם הגבעול והגרעינים
166 גר' מלח גס
אופן ההכנה:
לערבב היטב ולכסות במגבת מטבח לה. משאירים במקום מוצל במטבח.
במשך חמישה ימים מערבבים את הפלפלים פעם ביום ומכסים שוב במגבת.
אחרי חמישה ימים מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים במקרר.
זה נשמר לפחות שנה.
גיוונים: שום קצוץ, כוסברה, זרעי כמון או ג. כוסברה
תגובה אחת
נראה מצוין. מה הכמות שמתקבלת מחישה ק"ג? צריך להיערך מראש לקערת התססה וצנצנות בכמות מספקת…