פלפל ירוק חריף מותסס

ירקות מותססים בשיטה ביתית עוזרים למערכת העיכול שלנו לעכל את המזון בצורה יעילה יותר, עוזרים בספיגה מוגברת של ויטמינים ומינרלים ועוזרים לשידרוג איכותה של סביבת החיידקים (חיידקי פרוביוטיקה) שבבטן שלנו. וזה גם טעים לאללה.
המתכון של פלפל ירוק חריף מותסס זה הוא של אורי מאיר צ'יזיק ואתם יכולים לגוון בטעמים אבל לא לשנות את היחס בין המלח לפלפלים המרוסקים.

פלפל ירוק חריף מותסס

פלפל ירוק חריף מותסס

המרכיבים:
5 קילו פלפלים ירוקים קצוצים בסכין או טחונים במעבד מזון עם הגבעול והגרעינים
166 גר' מלח גס

אופן ההכנה:
לערבב היטב ולכסות במגבת מטבח לה. משאירים במקום מוצל במטבח.
במשך חמישה ימים מערבבים את הפלפלים פעם ביום ומכסים שוב במגבת.
אחרי חמישה ימים מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים במקרר.
זה נשמר לפחות שנה.

גיוונים: שום קצוץ, כוסברה, זרעי כמון או ג. כוסברה

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

שמאלץ - שומן אווז

שמאלץ – שומן אווז

שומן אווז הוא שומן מן החי (מן הסתם) והוא עדיף עשרות מונים על כל השמנים הצמחיים הנוראיים. שומן אווז נולד במטבח (ככל הנראה) כפתרון קולינרי

סוכריות גומי בריאות

סוכריות גומי בריאות

במסגרת הפינה הקבועה שלי: איך במקום להלחם בילדים בכל הקשור לממתקים מסריחים, אפשר פשוט להכין אותם עבורם בצורה טעימה, נקייה ובריאה פי מיליארד. בגדול, מבלי

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

בלילה ארוך של הכנות בחדר האוכל, נולדה הפסטה הזו: ריגטוני עם בשר שפונדרה עמוק בבישול ארוך. טעמים כה נפלאים שכל שנותר הוא למזוג כוס יין ולאכול.

תגובה אחת

  1. נראה מצוין. מה הכמות שמתקבלת מחישה ק"ג? צריך להיערך מראש לקערת התססה וצנצנות בכמות מספקת…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)