פלפלונים ממולאים (או גורי פלפלים) היו בעבר ה-מנה של הילדים אבל איכשהו שכחתי ממנה וחזרנו לפלים הגדולים. לפני שבוע ריי שאל מה נסגר עם הגורי פלפלים וזה הדהים אותי שהוא בכלל זכר את המנה, ואני, למרות התדמית הסופר קשוחה, זכרית, גברית, מאיימת (לא? כן? מסכימים?) – בסופו של דבר חייל של הילדים. מילה מהם ואני חמאה שעמדה בשמש מדברית.
חיש קל נכנסתי למטבח, שלפתי סוטאז מהמם והתחלתי לרוקן בסיזיפיות מדטטיבית גורי פלפלים מתוכנם הזרעוני.
את המילוי הכנתי מבשר בקר אקסטרה שומני, אורז כרובית ותבלינים שלמדתי מניקולאס חבר שלי ברודוס.
אז פחות דיבורים, הפשילו שרוולים ותתחילו למלא, כי החיים קצרים ואין לדעת מה יקרה אפילו בעוד שתי דקות. הכל פה נזיל, פריך, ארעי.
פלפלונים ממולאים
המרכיבים:
50 פלפלים קטנים מרוקנים (את הראשים תיתנו לארנבת או תוסיפו לתבשיל. אני אוכל את הגבעול בכיף)
למילוי:
500 גר בשר בקר (אני טחנתי שפונדרה)
1 כוס ״אורז״ כרובית (כרובית מגוררת דק)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים קרים או ציר בקר
1 כף אורגנו יבש, סומק, פפריקה מעושנת, מלח גס ועוד כפית זרעוני כמון קלויים
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
8 שיני שום פרוסות דק
1 חבילה רסק עגבניות ללא סוכר
6 עגבניות מגוררות (או פחית שימורים)
2 כוסות ציר בקר/מרק עוף או מים רותחים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים חומרי מילוי וממלאים פלפלים. מניחים בסוטאז'.
בקערה מערבבים חומרי רוטב ומתבלים.
יוצקים רוטב חם על הפלפלים ומבשלים שעה וחצי. המהדרין יסירו מכסה ויכניסו לתנור לוהט לרבע שעה אחרונה.
הערה: אני הוספתי עצמות מח עצם. לא חובה
הערה 2: נשאר לי קצת מילוי אז מילאית קישואים כי זה מילוי רב תכליתי 🙂
פרסום ממומן בשיתוף מגנוס ישראל.