כשהיינו צעירים ותל אביבים היינו אוכלים פלאפל בלי סוף. כל שישי היינו שירנקה ואני הולכים לפלאפל ג׳וני בטשרניחובסקי ואוכלים מנה וחצי.
בשנים האחרונות הפלאפל המועדף עלינו זה הפלאפל הזה שממש פה בריל. פלאפל עשוי כרובית, ללא גלוטן, דל בפחמימה, מפוצץ בטעמים, קריספי מבחוץ, רך ועסיסי בבפנוכו, המון טחינה, פיתה קטוגנית כמובן למרות שבנינו זה מסוג הפלאפל שאתה יכול לתקוע מאה כדורים בלי שום עזרת פיתה.
ליתר בטחון צרפתי לכם את מתכון של הפיתות אבל ממש בא לי שתנסו את הפלאפל הזה!
פלאפל כרובית
המרכיבים לפלאפל:
400 גר' פרחי כרובית מגוררים
1 כוס כוסברה
1/2 כוס פטרוזיליה
5 שיני שום
1/2 כוס קמח שקדים
2.5 כפות פסיליום
2 ביצים
3 כפות שמן זית
1/2 כף גרגרי כוסברה, 1/2 כף זרעי כמון – לכתוש או לטחון
1/2 כפית כורכום
מלח
אופן ההכנה:
במחבת בלי שמן מאדים כרובית חמש דק תוך כדי ערבוב.
קוצצים שום ועשבים
מוסיפים את כל המצרכים לכרובית ומערבבים היטב.
לשים ויוצרים כדורים.
מטגנים בשמן זית 3 דק' מכל צד
המרכיבים לפיתות:
1.5 כוסות קמח קוקוס
1 כוס פסיליום טחון
3 כפות אבקת חלבון ביצה (לא חובה)
1 כף מלח
3/4 כוס שמן זית
1 כפית גדושה אבקת אפייה
3 כוסות מים רותחים (ועוד חצי כוס במידה ויוצא יבש מאד)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו
בקערה שמים את היבשים. מוסיפים שמן זית ומערבבים בעזרת כף עץ.
יוצקים מים ר ו ת ח י ם ובעזרת הכף מערבבים היטב.
מעבירים למשטח עבודה ולשים בדיוק שתי דק.
קורצים מהבצק כדורים ומרדדים בעזרת הידיים.
מניחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור
אופים 20-25 דק'
תגובה אחת
האם חייבים להשתמש בפסיליום? במה פשר להחליף? תודה