פיתה תימנית קלה להכנה שאתם לא תאמינו!
פיתות שעשויות מ- 90% מים!
בסרטון אתם רואים את הקציצות דגים שיש להן מתכון בבלוג כאן >
פיתה תימנית
מצרכים:
450 גרם מים
כף שמרים
2 כפות סוכר
500 גרם קמח
כף שטוחה מלח
100 גרם שמן זית
אופן הכנה:
בקערה גדולה מערבבים את המרכיבים לפי סדר המצרכים.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה ורבע.
לאחר שעה מחממים תנור ל230 מעלות.
במגש מרופד נייר אפייה מפזרים מעט קמח.
בעזרת מצקת יוצקים את בלילת הבצק למגש – אין לגעת עם הידיים.
מכניסים את הפיתות לתנור למשך כ-15 דק׳ ועד לקבלת צבע שחום.
מיד שיוצאות מהתנור עוטפים את הפיתות במגבת ונותנים להן מנוחה של 10 דק׳.
מוכן אפשר לאכול!
2 תגובות
אוי, המתמטיקה….
90 אחוז מים אומר שכמות המים היא 90 אחוז מהקמח, לא שהפיתה מורכבת מ90 אחוז מים. היא בערך 40 אחוז מים.
אבל אתה עדיין מהמם ונשמה.
יצא מצויין! קל ממש להכנה וטעים מאוד.
הכנתי את הפיתות לצד סיר קציצות בשר ברוטב, וזה יצא שידוך מושלם.