אנשים אוהבים פיתות. יש משהו מאד מנחם בכיס של פיתה שעוטף את האוכל שלנו. שומר עליו שלא יפול לשום מקום מלבד לתוך הגוף שלנו. דפנות הפיתה נספגות ברוטב של האוכל ונאגרות שם עד הביס הנחשק. זה לא משנה אם זו שווארמה שמסתתרת בתוך הכיס או קציצות בקר או חביתה עם לאבנה. קשה מאד לנצח את הביס הזה שננגס בתשוקה בפיתה.
קיטוגנים נמנעים מפיתות. זאת אומרת מפיתות שמכילות בגופן גלוטן ופחמימה אבל כמו שאתם כבר אולי הבנתם – שום דבר לא יעצור אותי ואת התשוקות שלי.
המתכון של הפיתות האלו מבוסס על מתכון של הגורו שלי סיגל מיארה עם כמה שינויים שיעשו ל״בצק״ שלכם פלאים.
שבוע הבא אראה לכם איך משדרגים את הפיתות האלו עוד יותר אבל עד אז הנה המתכון המדוייק
פיתה קטוגנית
המרכיבים:
1.5 כוסות קמח קוקוס
1 כוס פסיליום טחון
3 כפות אבקת חלבון ביצה
1 כף מלח
1/2 כפית קסנטן (לא חובה)
3/4 כוס שמן זית
3 כוסות מים רותחים (ועוד חצי כוס במידה ויוצא יבש מאד)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו
בקערה שמים את היבשים. מוסיפים שמן זית ומערבבים בעזרת כף עץ.
יוצקים מים רותחים ובעזרת הכף מערבבים היטב.
מעבירים למשטח עבודה ולשים בדיוק שתי דק.
קורצים מהבצק כדורים ומרדדים בעזרת הידיים.
מניחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור
אופים 20-25 דק'.