הגיע הזמן לגלות: הדייט הראשון של שירן ושלי היה בשיפודייה ביפו. השעה הייתה 23:30 בלילה. קבענו לשבת באיזה בית קפה מעפן, לדבר, להכיר קצת יותר מאשר ההתכתבויות בפייסבוק, ומפה לשם מצאנו את עצמנו יושבים כמה שעות באותו חור. ממש לא הייתי מעוניין שהדייט יגמר, אבל גם אף פעם לא הייתי חזק בחיזורים, אז בחצי מבוכה שאלתי אם זה רק אני או שגם היא זקוקה למזון (זאת אומרת עכשיו, לא באופן כללי. אני יודע איך מתקיימים חיים)
שירנקה, לא סתם נפלתי שדוד לרגלייה, ענתה בלי היסוס שהיה מתאים לה עכשיו קבב בפיתה.
תוך כמה דקות הגענו ליפו לאכול. הבעלים, חבר קרוב, אמר שהוא לא נכנע לטרנד העראייס (שכבר אז היה חזק באופן מוזר) והוא מציע לנו קבב בפיתה
אבל בדיוק הגיעו לשולחן חצאי פיתות חרוכות בגריל עם קבב משוטח וצלוי היטב, טחינה, סילאן ופלפלים חריפים וככה נגמר הדייט הראשון שלנו (בערך) וסימן התחלה חדשה בחיים.
פיתה קבב
מצרכים:
6 פיתות חצויות
מסת בשר:
1/2 קילו בשר בקר טחון
4 שיני שום כתושות
1 בצל לבן קצוץ דק מאד
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית אריסה
מלח ופלפל
הגשה:
2 כפיות סילאן של גרין
2 כפיות שמן צ׳ילי חריף
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל חומרי הקבב.
מחלקים ל12 כדורים
כל כדור משטחים על חצי פיצה באופן שווה ומהדקים היטב
מחממים מחבת בשמז וצורבים את הפיתה על צד הבשר לשלוש דק.
הופכים את הפיתה וצורבים דק נוספת
מזליפים סילאן ושמן צ׳ילי
אפשרי גם להזליף טחינה גולמית
תגובה אחת
הבשר לא נופל כשהוא על הגריל?