פיתה ביתית בדיוק כמו במאפייה

צילום: סופגי

לא יעזור, אין, פשוט אין סיפוק גדול יותר מלהכין בבית
משהו שאתם כבר שנים קונים בסופר או במאפייה אחרת.
פיתה הוא אחד מהם.

וכשהמתכון כל כך פשוט להכנה והתוצאה כזו טעימה- זה כל מה שצריך.

פיתה ביתית, רכה וחמה שהרגע יצאה מהתנור, בול לעל האש, לארוחות צהריים
וגם סתם שיהיו לנו כמה בבית, פשוט כי זה טעים ברמות.
נו, הלכתם ללוש כבר?

 

אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם 🙂

צילום: סופגי

פיתה ביתית בדיוק כמו במאפייה

מרכיבים:

500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
20 גרם מלח
10 גרם סוכר
300 מ״ל מים

 

צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מניחים את המרכיבים היבשים בקערת מיקסר המצוייד בוו לישה ומערבבים דקה.
  2. מוסיפים את המים ולשים כ10 דקות על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק גמיש וחלק.
  3. מעבירים את הכדור לקערה גדולה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים עד להכפלת נפח (כשעה)- עדיף במקום חמים. ניתן לחמם תנור ל30 מעלות ולהפוך אותו לתא התפחה ביתי.
  4. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לכדורים, כאשר כל כדור ישקול 200 גרם.
  5. מכסים את הכדורים ומתפיחים פעם נוספת- הפעם כ40 דקות.
  6. בנתיים נפעיל את התנור על 250 מעלות במצב טורבו.
  7. לאחר 40 דקות- מרדדים כל כדור לצורת עיגול בערך בעובי חצי ס״מ ומניחים על תבנית אפייה מקומחת. מכסים אותן במגבת ומניחים ל15 דקות מנוחה.
  8. מכניסים לתנור ואופים כ5 דקות מכל צד, עד שהפיתות מתנפחות ומשחימות. (יכול להיות שזה ייקח פחות או קצת יותר זמן, כל תנור מתנהג אחרת).

 

צילום: סופגי

צריך גם משהו בתוך הפיתה, לא? אתם חייבים לנסות עם השווארמה דג, זה מדהים.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מעקודה

מעקודה מרוקאית

המאפה המרוקאי המפורסם- המעקודה! כן כן, גם אצלי בבית, למרות שאני בכלל פולני שלם ואפילו דיי גאה. בקיצור, 20 דקות עבודה ויש לכם ארוחה לכל המשפחה

מוצרלה ביתית

מוצרלה ביתית

אני יודע שלא ככה מכינים מוצרלה באמת אבל התוצאה מגניבה, טעימה וסופר פשוטה (בתנאי שמקפידים על התהליך בקפדנות) יש להשיג היום בארץ גבינת מוצרלה מצויינת,

10 תגובות

    1. לדעתי טעות במשקל כל כדור…
      צריך להיות מקסימום 120 ג' ….
      200 גרם לפיתה אחת יוצאת פיתה ענקית ולכמות של 740 גרם בצק יצאו 3 וחצי פיתות🤔

  1. הפיתות יצאו ממש מלוחות, אפשר להפחית את כמות המלח בחצי.
    הן גם לא התנפחו מספיק ולא נוצר כיס, זה אמור להיות ככה או שעשיתי משהו לא בסדר?

    1. היו לי ציפיות גבוהות מהמתכון הזה ..
      יצא מזעזע. מאוד מלוח, בקושי תפח, החום גבוה מדי, הפיתות התקשו.

  2. פיתה מטורפת, הכי טעימה שיצאה לי בחיים.
    לא מבין את התגובות כאן. כנראה לא חיכו מספיק בהתפחה. את האפייה עשיתי על תבנית הפוכה.

  3. שימו 10 גרם מלח במקום 20 גרם שכתוב במתכון ויהיה בסדר.
    מלח צריך להיות 2% מכמות הקמח במתכון. ממה שכתוב במתכון הזה יש 4% שזה בהחלט כמות כפולה ממה שצריך

  4. מרגיש שכותב המתכון לא טעם מהפיתות של עצמו.
    הבצק מלוח מאוד, והפיתות יוצאות דחוסות וללא כיס.
    כמו כן, 200 גר' לפיתה זה ע-נ-ק.
    אני מציע לערוך את המתכון או לכל הפחות לנסות אותו בעצמך (ולאפות בתנור ביתי רגיל ולא "תנור פיצות").

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)