שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

פיתה ביתית בדיוק כמו במאפייה

צילום: סופגי

לא יעזור, אין, פשוט אין סיפוק גדול יותר מלהכין בבית
משהו שאתם כבר שנים קונים בסופר או במאפייה אחרת.
פיתה הוא אחד מהם.

וכשהמתכון כל כך פשוט להכנה והתוצאה כזו טעימה- זה כל מה שצריך.

פיתה ביתית, רכה וחמה שהרגע יצאה מהתנור, בול לעל האש, לארוחות צהריים
וגם סתם שיהיו לנו כמה בבית, פשוט כי זה טעים ברמות.
נו, הלכתם ללוש כבר?

 

אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם 🙂

צילום: סופגי

פיתה ביתית בדיוק כמו במאפייה

מרכיבים:

500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
20 גרם מלח
10 גרם סוכר
300 מ״ל מים

 

צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מניחים את המרכיבים היבשים בקערת מיקסר המצוייד בוו לישה ומערבבים דקה.
  2. מוסיפים את המים ולשים כ10 דקות על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק גמיש וחלק.
  3. מעבירים את הכדור לקערה גדולה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים עד להכפלת נפח (כשעה)- עדיף במקום חמים. ניתן לחמם תנור ל30 מעלות ולהפוך אותו לתא התפחה ביתי.
  4. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לכדורים, כאשר כל כדור ישקול 200 גרם.
  5. מכסים את הכדורים ומתפיחים פעם נוספת- הפעם כ40 דקות.
  6. בנתיים נפעיל את התנור על 250 מעלות במצב טורבו.
  7. לאחר 40 דקות- מרדדים כל כדור לצורת עיגול בערך בעובי חצי ס״מ ומניחים על תבנית אפייה מקומחת. מכסים אותן במגבת ומניחים ל15 דקות מנוחה.
  8. מכניסים לתנור ואופים כ5 דקות מכל צד, עד שהפיתות מתנפחות ומשחימות. (יכול להיות שזה ייקח פחות או קצת יותר זמן, כל תנור מתנהג אחרת).

 

צילום: סופגי

צריך גם משהו בתוך הפיתה, לא? אתם חייבים לנסות עם השווארמה דג, זה מדהים.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

פשטידת קישואים

פשטידת בטטות

קבלו את המתכון לפשטידת בטטות מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

על אבהות

אני לא יודע בדיוק מתי יעלה הבלוג לאוויר אבל אני יודע ללא צל של ספק שתי עובדות מרכזיות: תמיד האמנתי שכשהבלוג יעלה (אני מתכנן את

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)