פילה סלמון אפוי
מרכיבים:
1 ק״ג פילה סלמון ללא עצמות, עם העור
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 לימון פרוס דק בקליפתו
גבעולי שמיר
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום גבוה, 220 מעלות.
- מניחים את פילה הסלמון על נייר אפייה ומורחים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מפזרים מעל את פרוסות הלימון והשמיר.
- אופים 15-20 דקות, עד שהדג מוכן בחלקו העבה. מרחיקים את פרוסות הלימון והשמיר ומגישים.
המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(1) להורדת דלקת במחלת קרוהן
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(6) לתסמונת המעי הרגיש, דלת FODMAP
(7) אי סבילות ללקטוז