פילה סלמון אפוי

מתוך ״גם טעים גם בריא״. צילום: חיים יוסף

פילה סלמון אפוי

מרכיבים:

1 ק״ג פילה סלמון ללא עצמות, עם העור
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 לימון פרוס דק בקליפתו
גבעולי שמיר

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה, 220 מעלות.
  2. מניחים את פילה הסלמון על נייר אפייה ומורחים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור.
  3. מפזרים מעל את פרוסות הלימון והשמיר.
  4. אופים 15-20 דקות, עד שהדג מוכן בחלקו העבה. מרחיקים את פרוסות הלימון והשמיר ומגישים.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(1) להורדת דלקת במחלת קרוהן
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(6) לתסמונת המעי הרגיש, דלת FODMAP
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

אנשים לא מספיק מעריכים קציצות דגים ברוטב שהוא החיים. סיר כזה בארוחת שישי, לצד פיתה חמה או חלה מתוקה- ואתם לא צריכים עוד שום דבר.

עוף ממולא אורז בסמטי

עוף ממולא אורז בסמטי

הנה זה קורה. מחר כבר ערב ראש השנה ואחרי אינסוף מתכונים, הנה אחד אחרון אהוב עלי במיוחד – עוף ממולא אורז בסמטי. ומילה אישית ממני:

גלידה קטוגנית

גלידה קטוגנית

אז הכנו יחד שמנת מתוקה להקצפה וממנה הכנו חלב מרוכז וכעת הגיע החלק השלישי בטרילוגיה המרהיבה שהגיעה לקיצה בגלידה קטוגנית הום מייד לא פחות ממושלמת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)