פחזניות מטוגנות במילוי קרם פיסטוק ובציפוי קרמל כזה קראנצ׳י שכשנותנים ביס כל הבית רועד.
פחזניות מטוגנות במילוי קרם פיסטוק ובציפוי קרמל
מצרכים:
לבצק הרבוך:
1/2 כוס מים
1/2 כוס חלב
100 גר חמאה צרפתית
1 שקית סוכר וניל
1 כוס קמח לבן
4 ביצים אורגניות
אופן ההכנה:
בסיר יוצקים מים, חלב, חמאה, סוכר וניל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כל הקמח במכה אחת ומערבבים עד שהכל מתגבש לכדי בצק. מערבבים כדי שהבצק יפרד מדפנות הסיר ומסירים מהאש. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ולשים 5 דק באיטיות לצינון. מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עד שנטמעת בבצק. ממשיכים כך עם שאר הביצים. הבצק יהפוך נוזלי יותר אבל לאט לאט יתגבש.
מעבירים לשק זילוף ומזליפים על נייר אפייה. מעבירים הכל לפריזר לשעה לפחות.
קרם פיסטוק
מצרכים:
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1/2 כוס שמנת להקצפה
1 כף ממרח פיסטוק
מקציפים עד שמתקבלת קצפת ירוקה. מעבירים לשק זילוף.
קרמל:
200 גר סוכר
ממיסים על אש נמוכה סוכר עד שמתקבל נוזל כה וענברי.
מסירים מהאש ומעבירים לכלי עם קרח לעצירת הבישול.
מוציאים פחזניות מהפריזר ומטגנים בשמן עמוק כשלוש עד חמש דק.
ממלאים כל סופגנייה פחזניה במילוי וטובלים בקרמל (תזהרו זה חם פצצות)
חג שמח חברים שלי