המתכון לפוקאצ׳ה הקטוגנית הזו מתבסס על המתכון של סיגל מיארה שהכניסה אותי לפני כמה שנים לעולם הקטוגני, ולצערה לא הבינה שגזרה את דינה שנים קדימה.
אין יום שאני לא מתקשר או מסמס, מציק בשאלות, חופר בקושיות וכו' וכו'. סיגל היא מאגר ידע עצום ובלום בתזונה בכלל ובדל"פ בפרט.
לא אגזים אם אומר שסיגל ינתה את חיי והפכה אותם לבריאים יותר, מעניינים יותר ועשירים יותר.
ההמלצה עליה פה היא לא רק לחולי מחלות מעי דלקתיות אלא לכל מי שרוצה לחוש טוב יותר נפשית ופיסית. ההמלצה הזו כמובן איננה ממומנת אלא מהמקום הטהור ביותר שיש.
וכעת מתכון:
פוקאצ'ה קטוגנית
המרכיבים:
150 גר' גבינת שמנת 30% (השתמשתי בפילדלפיה)
300 גר' מוצרלה יבשה מגוררת
2 כפות קמח קוקוס
1 כף אבקת אפייה
3 ביצים מידה M
1 כף שטוחה מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
טוחנים הכל במעבד מזון
מוסיפים160 גר קמח שקדים ומערבבים לקבלת בצק.
מסדרים נייר אפייה על תבנית.
משמנים קלות בשמן זית ומשטחים בעזרת ידיים משומנות את הבצק.
טופינג: מה שבא לכם –
זיתים, עגבניות מיובשות, חצילים, ארטישוק, פלפל חריף ועוד.
אני הנחתי בצל סגול, ארטישוק בשמן זית, אורגנו טרי, מלח גס
אופים 25 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות.
בתאבון.