פאי רועים ״קצת אחר״ לשירנקה

פאי רועים זה אולי אחד מהמתכונים העתיקים בהיסטוריה הקולינרית וגם אחד האהובים.
אני מת על המתכון הזה. הוא מנחם אותי וטעים בטירוף!
וגם התאומים יכולים לאכול אותו בכיף אז זה בכלל בונוס. אני עוד עובד על זה עם לוסי.
האמת שלא בטוח שישאר מהפאי רועים למישהו. כבר חיסלתי רבע תבנית ואף אחד לא קורא לי מפה…

תקשיבו מה אתם צריכים:

10 תפוחי אדמה טריים, קלופים וחתוכים לקוביות
700 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים לבנים קצוצים
4 ביצים
1/2 כוס זיתי חרוזית ירוקים פרוסים (ללא הנוזל)
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

מחממים תנור בטורבו ל-190 מעלות.
מבשלים את תפוחי האדמה והביצים במים רותחים עד שתפוחי האדמה רכים.
מסננים היטב ומרסקים את תפוחי האדמה לפירה חלק ללא גושים.
מתבלים במלח ופלפל לבן.
בתבנית פיירקס מסדרים נייר אפייה ומשטחים עליו שכבה נאה של הפירה.
במחבת עם שמן חמניות מטגנים קוביות בצל להזהבה.
מוסיפים את הבשר עד השחמה.
מגרדים פנימה את הביצים ומוסיפים יחד עם הזיתים.
מתבלים במלח ופלפל.
מסננים את הבשר מנוזלים מיותרים ומשטחים את המלית על הפירה.

 

מסדרים שכבת פירה נוספת מעל הבשר ומשטחים היטב.
מסמנים פסים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור ל-45 דק ועד הזהבת שכבת הסיום של הפירה.

 

וואלה מקנא בכם. בתיאבון!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

ספריבס טלה ממולא אורז

ספריבס טלה ממולא באורז

מצרכים: 1 נתח ספריבס טלה מילוי: 2 כוסות אורז חלוט 1 בצל גדול קצוץ 2 עגבניות קצוצות 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 כוס כוסברה קצוצה

בוריקיטס

בוריקיטס צ'דר ובצל מקורמל

כשיש לך בצק מושלם, מוכן לעבודה ואת המתכון של הכדורי פירה, בצל מקורמל וצ'דר. זה לא פחות מפשע נגד האנושות לא לאפות בוריקיטס. אז אפיתי!

2 תגובות

  1. וואו…! האם ניתן להחליף את הבשר בעוף ולא להשתמש בבצל?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)