פאי רועים זה אולי אחד מהמתכונים העתיקים בהיסטוריה הקולינרית וגם אחד האהובים.
אני מת על המתכון הזה. הוא מנחם אותי וטעים בטירוף!
וגם התאומים יכולים לאכול אותו בכיף אז זה בכלל בונוס. אני עוד עובד על זה עם לוסי.
האמת שלא בטוח שישאר מהפאי רועים למישהו. כבר חיסלתי רבע תבנית ואף אחד לא קורא לי מפה…
תקשיבו מה אתם צריכים:
10 תפוחי אדמה טריים, קלופים וחתוכים לקוביות
700 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים לבנים קצוצים
4 ביצים
1/2 כוס זיתי חרוזית ירוקים פרוסים (ללא הנוזל)
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור בטורבו ל-190 מעלות.
מבשלים את תפוחי האדמה והביצים במים רותחים עד שתפוחי האדמה רכים.
מסננים היטב ומרסקים את תפוחי האדמה לפירה חלק ללא גושים.
מתבלים במלח ופלפל לבן.
בתבנית פיירקס מסדרים נייר אפייה ומשטחים עליו שכבה נאה של הפירה.
במחבת עם שמן חמניות מטגנים קוביות בצל להזהבה.
מוסיפים את הבשר עד השחמה.
מגרדים פנימה את הביצים ומוסיפים יחד עם הזיתים.
מתבלים במלח ופלפל.
מסננים את הבשר מנוזלים מיותרים ומשטחים את המלית על הפירה.
מסדרים שכבת פירה נוספת מעל הבשר ומשטחים היטב.
מסמנים פסים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור ל-45 דק ועד הזהבת שכבת הסיום של הפירה.
וואלה מקנא בכם. בתיאבון!
2 תגובות
בצים קשות?
וואו…! האם ניתן להחליף את הבשר בעוף ולא להשתמש בבצל?