40 עלי חוביזה גדולים או כל עלה שבא לכם למלא (עלי תות, עלי כרוב, מנגולד, תרד, גפן, מרוות ירושלים)
עלי חוביזה ממולאים
מצרכים:
למילוי:
300 גר בשר בקר (אני טחנתי מכסה אנטריקוט)
1/2 ראש כרובית מגוררת בפומפייה (אם לא קטוגניים אפשר להמיר באורז לבן חלוט 7 דק במים רותחים)
1 כפית זרעי כמון
1 כוס מכל אחד מהעשבים: כוסברה, נענע, שמיר, פטרוזיליה
1/2 כוס בצל ירוק
1 בצל לבן קצוץ דק
4 כפות שמן זית
10 עגבניות שרי תמר
20 אוכמניות
10 פטל טרי
(אפשר להחליף פירות יער בצימוקים)
מלח ופלפל שחור
2 כוסות מים רותחים עם כף פפריקה מתוקה
1 לימון סחוט
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות טורבו.
מגררים כרובית בפומפייה. יוצקים למחבת שמן זית, זרעי כמון ופירורי כרובית. מקפיצים ומחממים במשך 5 דק.
בקערה מערבבים בשר, עשבים קצוצים, בצל לבן וירוק, כרובית מוקפצת, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
ממלאים קערה במים רותחים. טובלים את העלים למשך עשר שניות ומוציאים לקערה עם מים קרים. זה לחלוטין מספיק לעלים מהסוג הזה.
מסדרים את החוביזה החלוטה על השיש. במרכז כל עלה מניחים ״נקניק״ קטן מתערובת הבשר. מגלגלים בדיוק כמו בסרטון. תדאגו שהגלגול יהיה הדוק.
בסיר רחב יוצקים שמז ומפזרים בצל סגול ולבן (אם לא קיטוגנים תשימו כמה פרוסות לחם. הן תספוגנה את כל הרוטב וזה יעשה לכם שמח בחיים)
מניחים את כל הממולאים בסיר. מניחים במרכז מח עצם (רק אם בא לכם)
מסדרים עגבניות שרי ופירות יער או צימוקים.
יוצקים מים רותחים עם פפריקה
מכניסים לתנור למשך שעה עם מכסה.
מסירים את המכסה ומעלים את הטמפ ל240 ל25 דק