עלי גפן ממולאים בשר ואורז כרובית

ראשית: זה לא ריפוי בעיסוק על פי ההגדרה. ריפוי בעיסוק זה משהו שצריך ללמוד בשבילו ארבע שנים לדעתי והיתרונות החבויים בטיפול כזה הם אגדיים – לא פחות. אז מתנצל על הניכוס ההגדרתי של התואר החשוב, אבל בסלנג שלי (ושל רבים) יש משהו מרפא בעיסוק הזה שנקרא גילגול וכולנו אוהבים לגלגל מדי פעם בחיים כדי להרגיש קצת יותר נינוחים ומחוברים לקרקע.
עלי גפן טריים יש להשיג כעת בשפע אם צומח לכם גפן בגינה או בכל שוק נורמלי. טיפ ממני: תקנו כמות ותקפיאו.
עלי גפן אוהבים הקפאה ומופשרים באופן נפלא ואז יש לכם אופציה לגלגל כל השנה עליים טריים ולא משומרים.
יש עלי גפן בסגנון יווני ויש כזה ערבי או דרוזי ויש צמחוני ויש בשרי ואפילו טעמתי ממולא בדג.
העלי גפן שאני מכין הם קטוגנים למהדרין ועשויים בשר אונטריב מפורק עם פטנט, אורז עשוי כרובית, פפריקה מעושנת כוסברה ושמן זית.
אני מבשל את העלים בציר בקר וסק עגבניות ללא סוכר. לגרסה לא קטוגנית תשימו מים רותחים, רכז עגבניות, דבש ורכז רימונים אמיתי ויאללה הנה המתכון:

עלי גפן ממולאים בשר ואורז כרובית

עלי גפן ממולאים בשר ואורז כרובית

המרכיבים:
50 עלי גפן

לבשר:
1/2 קילו אונטריב קוביות
שמן זית
מלח גס
נייר אפייה
להניח בשר על נייר, לתבל, לעטוף. להכניס לתנור על 150 מעלות למשך 3.5 שעות
להוציא ולפורר בידיים

לאורז כרובית:
5 פרחי כרובית
פומפייה
לגרר דק

1 צרור כוסברה קצוץ דק
1 כפית פפריקה מעושנת
להוסיף לבשר ולכרובית. לערבב. להוסיף 5 כפות שמן זית ומלח. מכניסים למקרר לשעה.

עלי גפן חולטים שתי דק במים רותחים ומעבירים למי קרח. מסדרים יפה על השולחן.
בכל עלה מניחים כף שטוחה של מילוי.
מגלגלים

מסדרים בסיר עגבניות פרוסות ובצלים. עליהם את העלים. יוצקים ציר רותח (שימו לב בפוסט אם בא לך רוטב לא קטוגני)
מעבירים לגז על להבה נמוכה לשעה.

בתאבון.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

גראבלקס סלמון

קבלו את המתכון לגראבלקס סלמון מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

כדורי פרמז'ן קטוגניים וקריספיים

כדורי פרמז'ן קטוגניים וקריספיים

הנה כדורים בלי מרשם שאני ממליץ עליהם במיוחד: כדורי פרמז'ן קריספיים משני מרכיבים בלבד! כן, קטוגני. כן, עדיף להימנע בכללי מטיגונים אבל אם כבר אני

מפרום כרובית

מפרום כרובית

קבלו מפרום כרובית מהאגדות! מצרכים: 1 כרובית מחולקת לפרחים לקציצה: 1/2 קילו צוואר טחון 1/2 קילו פרגית טחונה 2 ביצים 2 שיני שום כתושות 1

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)