דייט על המדרכה עם עוף רוטיסרי, תפוחי אדמה, שמן נוטף מהידיים. מיץ ענבים. אוויר נעים של תחילת הקיץ. אין רומנטי מזה.
עוף שלם עם תפוחי אדמה ובטטות
מצרכים:
1 עוף גדול ושלם חתוך לפרפר. אפשר לחתוך כמו בסרטון או לבקש מהקצב
4 תפוחי אדמה פרוסים וקלופים
3 בטטות קלופים ופרוסים
4 בצלים קלופים ופרוסים
לרוטב:
1 כף פפפריקה מעושנת
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף כמון
1/2 כף פילדלפיה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות סויה בהירה
5 שיני שום פרוסות דק
1/4 כוס שמן זית
1 כוס מים קרים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.
משרים עוף שעתיים בחצי מכמות המרינדה.
במחבת יציקה מטגנים בצלים להזהבה. מוסיפים בטטות ותפו"א. יוצקים את מחצית הרוטב שנשארה ומערבבים.
מניחים את העוף מעל.
מכסים ושולחים לשעה לתנור. אחרי שעה מסירים מכסה וצולים 20 דקות על 230 מעלות.
בתיאבון!