אני לא מספר לילדים שלי קלישאות על אוכל. תאכלו גזר ותראו למרחקים. תנשנשו תרד ותהיו חזקים כמו פופאי (אין להם מושג מי זה בכלל).
אני לעומת זאת מספר להם שאוכל הוא משחק. הוא חוויה. הוא חלום. וכל אלו יכולים להגיע בצבעים – ירוק, כתום, אדום ועוד. וכדי להנגיש להם את המנה אנחנו בוחרים לה גם שם מפוצץ. ממתגים אותה. תהליך שיווקי פר אקסלנס. אז המנה הזו היא המנה הכתומה, עוף ג'ינג'י לילד ג'ינג'י. את הצבע שלה היא מקבלת מתועפות גזר ומעט כורכום (שהוא אגב, בהחלט שורש חיוני ובריא). זו דפנטלי המנה של ריי. והילד בכלל לא מת על עוף. פה הוא מקרנף אותו. אם אתם נרתעים מעוף על עצם לכו על פרגיות. ואגלה לכם סוד: גם קציצות יעבדו פה נפלא וגם סתם ככה אורז כתום וצמחוני.
וכעת: זמן לבשל
עוף עם אורז בתנור – עוף ג'ינג'י
מצרכים:
1/4 כוס שמן זית
5 כרעי עוף מחולקות
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
4-5 גזרים קלופים ומגוררים
1/2 כוס רוטב סויה
1 כף כורכום
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
2 כוסות אורז פרסי או בסמטי (ריי מעדיף פרסי)
2 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180
בשמן זית צורבים את העופות. מתבלים בכורכום פפריקה וכמון. מלח ופלפל כמובן. מוציאים את העוף מהסיר ומוסיפים בצל ושום. מטגנים 5 דק תוך כדי ערבוב. מוסיפים אורז וגזר, סויה ומערבבים היטב. מחזירים את העוף ומסדרים בתוך האורז המתובל. יוצקים מים רותחים. מביאים שוב לרתיחה. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור לשעה וחצי.
ב ת א ב ו ן