בגיל 14 חזרתי מאישפוז בסורוקה הביתה מפוצץ בסטרואידים. מעבר לזה שסטרואידים הם מכת מוות לעצמות שלנו ולשאר הגוף בערך הם גם מעוררי רעב קיצוני.
כל הדרך הביתה הרגשתי את הרעב מתעצם לו (וזו תחושה כל כך משמחת כשאתה חולה קרוהן) ופנטזתי מה אוכל לארוחה הראשונה שלי בבית אחרי כמעט חודש בבית חולים.
כשנכנסתי הביתה היה בתנור עוף ממולא באורז ופטריות, עטוף היטב בשקית קוקי שהייתה נפוחה עדיין מהאדים שהצטברו בה. הריח בבית היה משכר ומהפנט.
בלי לחשוב פעמיים קרעתי את השקית, שלפתי את העוף, ובלי סכין ומזלג פירקתי את כל העוף פלוס המילוי פלוס ליקוק אצבעות מאסיבי. אין עוף טעים כזה והנה.
עוף ממולא באורז ופטריות
מצרכים:
1 עוף שלם שומני וגדול נקי לחלוטין
למילוי:
1/2 כוס שמן זית
3 בצלים לבנים קלופים ופרוסים
20 פטריות פרוסות גס
3/4 כוס אורז לבן
1 כף פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל
1 כפית פפריקה מעושנת או חריפה (לא חובה)
1/2 כוס שקדים
1/4 כוס צנוברים
למרינדה:
1/2 כוס שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
בקערה שמים אורז. מוסיפים מים רותחים באותה הכמות ומכניסים למיקרו ל-7 דק'.
מטגנים בשמן זית בצל עד הזהבה. מוסיפים פטריות, שקדים וצנוברים. משחימים הכל.
מוסיפים אורז שעבר בישול במיקרו ואת כל התבלינים.
מערבבים היטב.
ממלאים את העוף. מערבבים חומרי מרינדה ויוצקים על העוף. עושים לו מסאג׳ איכותי. במידה ונשאר מילוי מכניסים אותו לשקית קוקי נפרדת.
את העוף מכניסים לשקית קוקי. קושרים היטב ומחוררים קלות ת׳שקית.
צולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך עשרים דק'. מנמיכים ל-180 מעלות לעוד שעה.
פותחים את השקית, מגבירים חום ל-240 וצולים עשר דק' להשחמה מאסיבית.
העוף מתפרק מהעצם והמילוי מפחיד.
בתאבון.