הנה זה קורה. מחר כבר ערב ראש השנה ואחרי אינסוף מתכונים, הנה אחד אחרון אהוב עלי במיוחד – עוף ממולא אורז בסמטי.
ומילה אישית ממני: אמן שתיהיה לנו שנה טובה יותר. א מ ן
עוף ממולא אורז בסמטי
מצרכים:
1 עוף שלם
למילוי:
2 כוסות אורז בסמטי
1 כוס עדשים ירוקות
3 בצל פרוס
3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים גס
למשיחת העוף:
3 כפות דבש
3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
במחבת עם שמז מטגנים באיטיות ועד קרמול את הבצלים. במקביל מבשלים עדשים חריכוך, מסננים ומוסיפים לבצל המטוגן. מוסיפים אורז חלוט ומערבבים הכל היטב.
בתבנית מסדרים תפוחי אדמה. מניחים את העוף במרכז התבנית ומסדרים את האורז המתובל בתוכו ומסביבו.
מערבבים דבש ושמז ומורחים את העוף. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לשעה לתנור על 170 מעלות. מסירים מכסה, מורחים שוב בתערובת הדבש וצולים ב220 מעלות 10 דק
מפזרים גרגרי רימון לפני ההגשה
תגובה אחת
צריך לשים חלק מהאורז בתוך התבנית יחד עם התפוחי אדמה ?