אני רוצה שנדבר רגע על הפונקצייה של בישול באדים. לא רק בישול גם צלייה ואפייה. הטכניקה הזו מגיעה מעולם המטבחים המקצועי ואין מסעדה כמעט שלא משתמשת בה. הכל יוצא טוב יותר: העוף הקריספי, הלחם הקראנצ׳י, העסיסיות, הרכות והביס המושלם.
סמארט ליד זה המכשיר האהוב עלי בנינג׳ה. אפשר להכין בו הכל: לחמים, כנפיים מטוגנות באוויר, עוף שלם קריספי, ארוחה בסיר אחד, קיצור זמני הכנת קדרה ובשר מפורק ועוד לא התחלתי אפילו עדיין.
קבלו מתכון מיוחד של עוף בעשבי מרפא שליקטתי בשנה שעברה (פרט לורדים שקניתי בחוות התבלינים) אאת כל התבלינים האלו ניתן להשיג מיובשים וטריים אבל לשימוש במתכון הזה נצטרך את הגרסה המיובשת. טיפ ממני במידה ואין לכם סבלנות ללקט: קנו לכם כעת צמחי תבלין שאתם אוהבים וייבשו אותם בבית בעצמכם. קבלו מתכון לעוף בעשבי תיבול:
עוף בעשבי תיבול
המרכיבים:
1 עוף שלם ונקי
1 כף שומן בקר מזוקק או שמן זית
לתבלינים:
2 כפות אזוב
2 כפות קורנית
2 כפות גרגרי סומק
4 עלי פיגם
4-5 ורדים מיובשים
(הכל ניתן לרכישה אבל במידה ולא השגתם אפשר להשתמש גם באורגנו וטימין יבשים ואבקת סומק)
1 כף מלח גס
אופן ההכנה:
בעלי ומכתש כותשים עשבים ומלח
מורחים עוף בשומן
מצפים בתבלינים
בסיר של הסמארט ליד סוחטים לימון אחד גדול ומוסיפים כוס מים.
מניחים את העוף. מכוונים למצב צלייה ובישול באדים. מכוונים ל-175 מעלות ו-55 דק'. מפעילים והולכים לחפש מה לעשות בשעה הקרובה.
בתאבון
פרסום ממומן בשיתוף נינג'ה ישראל