אוו איזה דיכאון.
הכנתי את המנה הזו, מנת העוף הכה ישראלית, כזאת שבכל בית בישראל מכינים מדי פעם עם שינויים קטנים והתאמות משפחתיות, אבל בגדול – עוף בדבש ופפריקה.
אז למה דיכאון? כי התעוררנו הבוקר לעוד סבב של לחימה שאין לדעת איך יתפתח, והאמת שזה בכלל לא משנה אם הטילים יגיעו למרכז או לגליל, כי מבחינתי מספיק טיל אחד שמשוגר כדי להכניס אותי למצב רוח ירוד. המשפחה שלי מהדרום והדבר האחרון שבא לי זה לשמוע שאמא שלי בממ״ד, והאמת שמאז שאני אבא המחשבה על אזעקות ומקלטים עושה לי מועקה עצומה.
אני לא פוליטיקאי ובטח לא מעוניין להיות אחד כזה, ואני מאמין שכולנו רוצים חיים שקטים, אז הדרך הכי טובה שלי לשמור על שפיות ושלווה היא לבשל. ואני ממש אשמח שאת מתנת ״הרוגע בעזרת המטבח״ שקיבלתי משמיים אצליח להעניק גם לכםן.
קבלו מתכון לעוף הכי ממכר שתאכלו בחייכם, מכינים אותו בקלי קלות ובמינימום ברדק במטבח. ואם הצלחתי להעלות חיוך אצל אדם אחד הבוקר – עשיתי את שלי. אמן ויהיה פה שקט❤️
עוף בדבש ופפריקה הכי טעים שתאכלו
מצרכים:
6 פרגיות עם עצם (ירך עוף בלי השוק)
2 דלוריות קלופות ופרוסות לטבעות (אפשר דלעת במקום)
10 בצלי פנינה קלופים (אפשר שני בצלים רגילים)
10 יח' ברוקומיני (או פרחי ברוקולי)
רוטב:
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס סויה בהירה
1/4 כוס סויה כהה מתוקה (אפשר סילאן)
1/4 כוס קטשופ
3 כפות דבש
1/4 כוס מים רותחים
1 כפית כמון, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב
מחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו גריל
מסדרים בתבנית עם נייר אפייה את העופות, דלורית, בצלי פנינה וברוקולי. יוצקים את הרוטב ומשהים שעה במקרר (אפשר כל הלילה, אפשר לוותר על ההשרייה אם ממהרים)
עוטפים במייר כסף וצולים כשעה.
מסירים את נייר הכסף
מעלים את הטמפרטורה ל- 250 מעלות
צולים 20-30 דק
בתאבון
2 תגובות
האם אפשר להחליף את הברוקומיני שלצערי אסור על בעלי בכרובית, או יש לך הצעה אחרת? תודה
עומר מילר היקר, כל כך הרבה סוכר מזיק לי לכן המתכון שלך לא טוב עבורי. יש לי סוכרת ומרוב סוכר אי אפשר להכיר את העוף. מרוב עצים לא רואים את היער. הילדים שלך יאהבו את זה כי זה חומץ מתוק אבל השיניים שלהם לא והלבלב שלהם הצעיר גם לא. צמצם את כמויות הסוכר שיש במתכון הזה בקטשופ יש סוכר, רוטב צילי מתוק עמוס סוכר, ועוד דבש ועוד רוטב סויה מתוק. זה לא נאכטיש או ש? (נאכטיש זה קינוח בגרמנית) והעוף יוצא שרוף בסוף וזה מסוכן, מסרטן. אוהבת להיסתכל במה שאתה מבשל, אבל לא תמיד אוהבת את המתכונים כי לפעמים הם מזיקים לי. לך יש קרוהן ולי סוכרת… עם עוד כל מיני תוספות שמגיעות כתוצאה מהסוכרת… אז מאחלת לך המשך בישול נעים כי זו באמת מלאכה שנותנת המון סיפוק אבל בלי הרבה נזקים כמו סוכר עודף בתבשילים שלך.