העוגה הזו של מרתה סטיוארט אהובה על אבא שלי במיוחד. האיש אוהב תפוחים, בצקים, סוכר ואם אפשר גם גלידה וקצפת ליד. האמת שזו עוגה סופר מרשימה, טעימה, מהודרת וכזו שכולם מסתכלים עליה בתדהמה.
השימוש בבצק עלים המעולה של שמרית מקל על כל התהליך ומביא תוצאה לפרצוף. ואוו.
עוגת תפוחים עם בצק עלים
המרכיבים:
2 חבילות בצק עלים שמרית לעוגה בקוטר 28. (בקוטר 22 גם חבילה אחת תספיק).
10 תפוחים ירוקים חמצמים קלופים, שישיות, מגולענים
5 כפות סוכר חום
1 כפית גדושה קינמון
50 גר חמאה רכה
1 כף קמח
1 לימון סחוט ומעט מקליפתו המגוררת
1 ביצה למשיחה וכף סוכר חום
אופן ההכנה
מחממים תנור למצב אפייה 180 מעלות
מרפדים תבנית בנייר אפייה ועליו את הבצק
מתבלים את התפוחים בכל המרכיבים ומסדרים כמו ההר בתוך הבצק
מניחים מעל שכבת בצק ומהדקים שוליים
מורחים בביצה
בוזקים סוכר
אופים 50 דק'
מצננים לפני החיתוך