עוד עבר שבוע וכבר יש ימי הולדת בגן והבטחתי שאכין עוגת שוקולד טעימה!!! העוגה שפה היא קטוגנית למהדרין ומבוססת על מתכון של @oogionetblog בשינויים הנדרשים.
אם תמירו את החמאה בשמן זית תקבלו גם עוגה פרווה לחלוטין.
הקמח במתכון הוא אבקת שקדים, השוקולד 85%, המתיקות מגיעה מסוויטנגו או ארתיטול – ממתיקים שאינם מעלים אינסולין ולא מזיקים כמו סוכר לבן (מה שבא לכם)
והכי כיף וחשוב היא פשוטה להכנה, לא דורשת שום דבר פרט לבחישה בכף עץ ❤️
עוגת שוקולד לגן ללא גלוטן
המרכיבים:
200 גר שוקולד מריר 85% (אם אתם לא קטוגנים יכולים כל שוקולד ואחוזי קקאו שבא לכם)
150 גרם חמאה או שמן זית
טיפונת מלח אטלנטי גרוס
150 גרם סויטנגו/ארתיטול או סוכר רגיל
5 ביצים M
150 גרם קמח שקדים
20 גרם אבקת קקאו
5 גרם אבקת אפייה
לציפוי:
100 גר שוקולד מריר
100 גר שמנת מתוקה 38% או חלב קוקוס למי שרוצה פרווה
אופן ההכנה:
ממיסים בבאן מרי או במיקרו שוקולד וחמאה. מערבבים היטב
מוסיפים מלח וסוויטנגו ומערבבים.
מוסיפים ביצה ובוחשים היטב. חוזרים על הפעולה עם כל הביצים, ביצה אחר ביצה.
מוסיפים שקדים, קקאו, אבקת אפייה
בוחשים.
מעבירים לתבנית משומנת ולתנור ל-35 דקות.
ממיסים שוקולד ושמנת. יוצקים על העוגה. אם בא לכם אפשר לקשט בשקדים קלויים פרוסים