קראנץ שוקולד קטוגני שינסה לנצח את החרדה ולהעלות לכם חיוך על השפתיים למרות המלחמה שפרצה לה עם איראן. המתכון של חברתי שלומקה.
עוגת קראנץ שוקולד קטוגנית
המרכיבים:
מצרכים לבצק:
2.5 כוסות קמח שקדים
3 כפות שטוחות קמח קוקוס
2 כפות אבקת חלבון ביצה
½ כפית קסנטן גאם
½ כפית אבקת אפייה
1 כפית חומץ תפוחים
1 כף שמרים יבשים
1 כפית דבש להפעלת השמרים (אל דאגה השמרים אוכלים את הסוכר והפחמימות)
¾ כוס מים חמימים
3 כפות אריתריטול טחון
כפית תמצית וניל
200 מ"ל שמנת מתוקה חמימה (לא רותחת)
1 ביצה להברשה
למילוי:
100 גרם שוקולד מריר 85% ומעלה
2–3 כפות שמנת מתוקה
1–2 כפות אלולוז נוזלי (לפי הטעם)
פתיתי שוקולד מריר ולבן קיטוגני (לפיזור)
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. בקערה קטנה, ממיסים את השמרים עם הדבש והמים החמימים. מניחים לתסוס 10 דקות עד להופעת קצף.
2. בקערה גדולה מערבבים את שאר המצרכים היבשים: קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת חלבון, קסנטן גאם, אבקת אפייה, אריתריטול ואת החומץ.
3. מוסיפים את תערובת השמרים לקערה, מערבבים.
4. מוסיפים את השמנת החמימה בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק אחיד ורך.
5. מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה עד שעה וחצי.
הכנת המילוי:
1. ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה בבן מארי או בזהירות במיקרו.
2. מוסיפים אלולוז נוזלי לפי הטעם, מערבבים היטב עד לקבלת משחה חלקה.
הרכבה:
1. מחלקים את הבצק ל־2 חלקים.
2. מרדדים כל חלק לעלה דק על נייר אפייה.
3. מורחים שכבה אחידה של מילוי שוקולד.
4. מפזרים מעל שוקולד לבן ומריר קצוץ.
5. מגלגלים לרולדה.
6. חוזרים על הפעולה עם החצי השני, ואז מגלגלים את שתי הרולדות יחד לרולדה עבה אחת.
קירור:
מכניסים את הרולדה למקפיא ל־20 דקות (חשוב ליציבות).
חוצים את הרולדה לאורך, ומלפפים את שני החלקים לצורת בורג/קראנץ'.
מברישים בביצה.
אפייה:
מחממים תנור ל־170 מעלות.
אופים כ־30 דקות או עד שהקראנץ’ שחום, יציב וריחני.
אופציונלי: להעמקת הברק, 10 דקות לפני סיום האפיה ניתן להבריש באלולוז נוזלי ולפזר עוד שוקולד צ'יפס מריר ולבן (חשוב! השוקולד הלבן מתקרמל במהירות, אל תתפתו לפזר אותו בהתחלה)