נתחיל עם דיסקליימר מיותר: אני לא חושב שיש תזונה אחת שמתאימה לכולם. אני לא חושב שתזונה בלבד מספיקה כדי לעבור שינוי מהותי. אני כן מאמין שתזונה קטוגנית היא המיטבית עבורי (ועבור אלפי חולים במחלות כרוניות נוספות). אני כן חושב שיש לתזונה משמעות דרמטית ולא נתפסת על בריאותנו הכללית ומערכת העיכול שלנו בפרט.
אנחנו אוכלים ככ הרבה שיט במהלך היום יום שלנו: מעובד ומטוגן ושמני זרעים ושתייה ממותקת וסוכר ופחמימות פשוטות ועוד המון צרות שרובם לא היו קיימים לפני מאה שנה. אנחנו מתכחשים לאבולוציה של מיליוני שנים ומאביסים את עצמנו ב״לא אוכל״.
הנה כמה כללים ששינו לי את החיים:
1. לעיסה איטית ויסודית
2. לאכול רק כשאני רעב באמת
3. לא לסיים ארוחה שבע. כן, אמא שיקרה כשאמרה שיבוא שוטר
4. לא לשתות שתייה ממותקת
5. להמנע מלאכול בשנייה שפקחתי עיניים. לזוז קצת, להתחמם, לפתח רעב ראשוני ואז ארוחת חלבונים ושומן איכותי
6. לא לנשנש בין הארוחות. לא ארוחת עשר ולא ארוחת ארבע. לא כי משעמם ולא כי סתם בא לי. אוכלים כשרעבים וארוחה מסודרת.
7. לא לאכול שלוש שעות לפני השינה
8. לא לאכול מזון מעובד. לא להתקרב למזונות עם עשרה מרכיבים לא מזוהים בחלקם מאחורי האריזה
9. להמנע משמני זרעים. אני יודע שזה ויכוח סוער ברשת. אני מאלו שנמנעים משמן כה מעובד שעובר תהליך הפקה איום ולא היה קיים לאנושות עד לפני מאה שנה
10. להיות בחמלה, פתיחות, סקרנות. לאהוב את עצמכם. להאמין בעצמכם. להבין שאתם אחראים על החיים שלכם. לא קשור לתזונה אבל חשוב ביותר
עוגת עלי גפן
המרכיבים:
40 עלי גפן/חובזה/מרווה ירושלמית, מנגולד חלוטים ובמי קרח
למילוי:
1 קג בשר טחון שומני (אני הפעם מכסה אנטריקוט)
1 בצל קצוץ
6 שיני שום כתושות
4 פרחי כרובית +כוס כוסברה+פטרוזיליה+נענע – טחונים במעבד מזון
5 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מעושנת
1 כפית זרעי כמון קלויים
מלח גס
אופן ההכנה:
מערבבים את המילוי. מסדרים עלי גפן על תבנית משומנת. ממלאים את התבנית בבשר. מכסים בעלים נוספים. יוצקים חצי כוס מים רותחים (או ציר בקר/עוף)
עוטפים היטב ואופים שעה על 170 מעלות. מצננים חצי שעה ומגישים.