שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

עוגת גבינה ללא אפייה וללא גלוטן בכוס של דביר בר

במיוחד לקיץ! קינוח עוגת גבינה ללא אפייה וללא גלוטן שהוא שילוב שבחיים לא חשבתי שאכתוב,

אבל היי, החיים הם אירוע מפתיע כמו ההיכרות שלי עם דביר בר.

אלא שבניגוד לדביר, את הקינוח הזה אפשר לאכול עם כפית

ותתכוננו שיבקשו מכם את המתכון הזה מרוב שהוא קל וטעים ומושלם לכל יום בשנה.

עוגת גבינה ללא אפייה וללא גלוטן בכוס עם קראמבל

מצרכים:

250 מ״ל שמנת מתוקה

200 גרם מסקרפונה

3-4 עלים של טימין ומרווה קצוצים

3-4 כפות מים רותחים

250 גרם גבינה לבנה

150 גרם אבקת סוכר

70 גרם קמח ללא גלוטן

75 גרם חמאה קרה

75 גרם סוכר חום דמררה

כפית וחצי תמצית וניל

כוס וחצי פירות יער טריים

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הקראמבל- מחממים תנור ל-170 מעלות, מערבבים יחד סוכר וחמאה (ניתן להוסיף מעט קינמון אם אוהבים)

מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב רק עד שנוצרים פירורים גסים.

משטחים על נייר אפייה ואופים כ-15-20 דקות עד הזהבה.

מצננים.

בינתיים מכינים את קרם הגבינה.

חולטים את עלי המרווה והטימין במים הרותחים למספר דקות.

מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת רכה, מוסיפים את המסקרפונה והגבינה, טורפים לתערובת אחידה ומוסיפים תוך כדי את נוזל החליטה

(אני אוהב להוסיף יחד עם העלים, אבל לא חובה) ואת תמצית הוניל.

מעבירים את התערובת למנוחה במקרר של חצי שעה – שעה.

כשהתערובת קרה והקראמבל הגיע לטמפרטורת החדר, מרכיבים את הקינוח.

מניחים את הקראמבל בתחתית הכוס,

מעל מסדרים שכבה נדיבה של הגבינה ומקשטים בפירות יער.

ניתן לשמור מעט מהקראמבל ולקשט בעוד כמה פירורים מעל הפירות.

בתיאבון וקיץ נעים!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה

אין סוף לסוגי עוגות הגבינה שיש בעולם הזה. אבל באובייקטיביות אני סבור כי עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה זכרונה לברכה- הייתה הטעימה מכולן.

סביצ׳ה

קרפצ׳יו דג וסביצ׳ה של המרלוזה

את הסיור שלנו בשוק הכרמל פתחנו במרלוזה, ודור אבן הכה מוכשר, לימד אותנו בסבלנות 2 מתכונים נפלאים לקרפצ׳יו וסביצ׳ה של דגים הכי טריים שיש!

תגובה אחת

  1. הי עומר
    אני רוצה להכין לראש השנה אבל לא יודעת להעריך לכמה אנשים מספיק המתכון? יהיה נחמד להוסיף את המידע הזה
    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)