במיוחד לקיץ! קינוח עוגת גבינה ללא אפייה וללא גלוטן שהוא שילוב שבחיים לא חשבתי שאכתוב,
אבל היי, החיים הם אירוע מפתיע כמו ההיכרות שלי עם דביר בר.
אלא שבניגוד לדביר, את הקינוח הזה אפשר לאכול עם כפית
ותתכוננו שיבקשו מכם את המתכון הזה מרוב שהוא קל וטעים ומושלם לכל יום בשנה.
עוגת גבינה ללא אפייה וללא גלוטן בכוס עם קראמבל
מצרכים:
250 מ״ל שמנת מתוקה
200 גרם מסקרפונה
3-4 עלים של טימין ומרווה קצוצים
3-4 כפות מים רותחים
250 גרם גבינה לבנה
150 גרם אבקת סוכר
70 גרם קמח ללא גלוטן
75 גרם חמאה קרה
75 גרם סוכר חום דמררה
כפית וחצי תמצית וניל
כוס וחצי פירות יער טריים
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הקראמבל- מחממים תנור ל-170 מעלות, מערבבים יחד סוכר וחמאה (ניתן להוסיף מעט קינמון אם אוהבים)
מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב רק עד שנוצרים פירורים גסים.
משטחים על נייר אפייה ואופים כ-15-20 דקות עד הזהבה.
מצננים.
בינתיים מכינים את קרם הגבינה.
חולטים את עלי המרווה והטימין במים הרותחים למספר דקות.
מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת רכה, מוסיפים את המסקרפונה והגבינה, טורפים לתערובת אחידה ומוסיפים תוך כדי את נוזל החליטה
(אני אוהב להוסיף יחד עם העלים, אבל לא חובה) ואת תמצית הוניל.
מעבירים את התערובת למנוחה במקרר של חצי שעה – שעה.
כשהתערובת קרה והקראמבל הגיע לטמפרטורת החדר, מרכיבים את הקינוח.
מניחים את הקראמבל בתחתית הכוס,
מעל מסדרים שכבה נדיבה של הגבינה ומקשטים בפירות יער.
ניתן לשמור מעט מהקראמבל ולקשט בעוד כמה פירורים מעל הפירות.
בתיאבון וקיץ נעים!
תגובה אחת
הי עומר
אני רוצה להכין לראש השנה אבל לא יודעת להעריך לכמה אנשים מספיק המתכון? יהיה נחמד להוסיף את המידע הזה
תודה!