שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה

תל אביב מפוצצת בשנה האחרונה בתמונות של עוגת גבינה באסקית, מקורמלת ומושחתת. לפני שנתיים הייתה זו הניו יורק צ'יז קייק השמנמנה והקרמית להפליא. אני אחרון הטרחנים שיתנגדו לטרנדים מקומיים כי כולם נוהרים אליהם, אבל באותה הנשימה אני אציין שעוגת גבינה אפויה של סבתא שרה זכרה לברכה לא מביישת את הפירמה ואפילו מאפילה על הקולגות שלה.

המתכון פה הוא הכי קרוב למה שסבתא הייתה אופה. כל פעם שהייתי מתארח אצלה כי ההורים טסו או סתם כי נסענו לבקר היא הייתה מכינה לי שוקו חם בכוס היי בול גבוה עם ציור של אונייה ומיד אחר כך הייתה פורסת לי עוגת גבינה שתמיד הקפידה לאפות אותה שתי דק פחות ממה שצריך ולהשאיר אותה נימוחה ועסיסית, רכה וחושנית. היא הייתה לוקחת שמנת חמוצה (שהיום קוראים לה של פעם, אבל פעם היא בסך הכל הייתה שמנת חמוצה 27% שומן, מוסיפה כף אבקת סוכר, תותים קצוצים ופרוסות בננה. ככה היה נפתח היום השמח והטעים בחיי. כל פעם מחדש.

 

ואם גם אתם הכנתם, מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

עוגת גבינה אפויה עומר מילר
לא התאפקתי. צילום: סופגי

עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה

מרכיבים:

לבצק
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
ביצה אחת
1/3 1 קמח תופח

לעוגה
1/2 1 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה 9%
גביע שמנת חמוצה 9%
3 כפות גדושות של קורנפלור
קליפת לימון מגוררת מלימון שלם וגם לסחוט עוד קצת לימון
6 ביצים מופרדות
100 גרם חמאה מומסת, אך מצוננת
שקית סוכר וניל

לציפוי
גביע שמנת חמוצה (200 מ״ל)
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור על 170 מעלות.
  2. לבצק: לשים את חומרי הבצק היטב ומחלקים לשניים (חלק אחד מקפיאים לפעם הבאה).
  3. מרפדים תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ואופים במשך 10 דקות עד שהוא משחים מעט, מצננים בטמפרטורת החדר.
  4. מקציפים את החלבונים והסוכר עד שנוצרת בלילה תפוחה וקצפית.
  5. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, שמנת חמוצה, קורנפלור, חלמונים ולימון, ומוסיפים את החמאה המומסת (חשוב שהיא תהיה מצוננת ולא חמה).
  6. מקפלים את תערובת הגבינה לתוך קצף החלבונים באיטיות רבה.
  7. שופכים את תערובת הגבינה מעל הבצק האפוי ומכניסים לתנור למשך 50 דקות עד שעה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לעוד שעה כשדלת התנור סגורה.
  8. בזמן הזה מכינים את הציפוי- מערבבים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר.
  9. בתום זמן האפייה בתנור מוציאים את העוגה ומצננים אותה בטמרפטורת החדר, לאחר מכן שופכים עלייה את הציפוי ועכשיו אפשר לאכול. 🙂

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

פשטידת אורז וקישואים

קבלו את המתכון לפשטידת אורז וקישואים מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

טרין כבד עוף

טרין כבד עוף מושלם

לא מכיר ארוחה שמישהו לא מייחל בסתר שיהיה טרין כבד עוף עליה. אני לא אחד שמייחל, אני מאחל ומיישם. אז ברור שלא השארתי אתכם בלי

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)