עוגיות חמאה עם 4 מרכיבים

חודשיים כבר שאמא שלי לא התארחה פה והנה היא חוזרת ובגדול לפינת מתכוני הילדות שלי. איזו זכות זו ללקט מתכונים משפחתיים נוסטלגים. זה לא משנה שחלקם כבר פחות מתאימים לאורח החיים שלנו היום. זה גם לא משנה אם בראש שלנו עשינו גלוריפיקציה למנה שבגדול היא לא יותר מ״בסדר״. הטעם פה הוא לא בחומרי הגלם אלא בתחושה שהביס מעניק לך. הזכרון שצף מהילדות שכמעט נשכחה. הריח שלא זכיתם להריח מאז גיל 8. שיחה שהתנהלה בזמן אכילתה. כל אחד ולאן שזה זורק אותו.

עוגיות חמאה עם 4 מרכיבים

עוגיות חמאה עם 4 מרכיבים

3 כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
150 גר' חמאה מומסת
2 ביצים לארג׳

לשים את כל המרכיבים לקבלת בצק. מגלגלים לנקניק, קורצים ״ניוקי״ ומכדררים. כל כדור מועכים על צלחת עם סוכר (לא חובה בכלל) ואופים על 170 מעלות למשך 15 דקות או עד הזהבה הגונה של העוגייה. מצצנים מעט וישר לצנצנת על השיש.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פאי רועים

פאי רועים

קבלו פאי רועים של אמא של שירנקה (ארגנטינאית מלידה) לרוב אנחנו מכירים את הגרסה האנגלית והכבדה של הבשר עם הפטריות, אבל פה מוותרים על הכל

מטפונה

מטפונה

לפני כמה ימים הכנתי מטפונה: שיטת בישול עתיקה במיוחד. בור באדמה, קוברים בפנים נתח כלשהו ואז מכסים ובונים על הכל מדורה. כמה שעות והחום מבשל

לזניה עדשים

לזניה עדשים צמחונית

כולם אוהבים לזניה. איך אפשר שלא? שכבות פסטה דקיקות ששוחות ברוטב עגבניות, ומעליהן קרם בשמל שלוקח דקה להכין וכמובן, כמעט שכחתי מוצרלה שנמתחת לשמיים. אה,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)