הפרק האחרון בסדרה עם דר׳ גיל יוסף שחר – ראש המרכז לרפואת הרמב״ם.
גיל לימד אותי על הנבטת קטניות ומשמעות ההנבטה לקטנייה עצמה ולמערכת העיכול שלנו.
קטניות מכילות פחמימות וחלבונים והן עשירות בברזל, חומצה פולית ומגנזיום.
יחד עם זאת יש בקטנייה (מעבר לפחמימה שאסור בקיטו) גם מה שמכנים: אנטי נוטריאנטים: חומרים שמונעים ספיגה ראויה של כל הערכים התזונתיים.
אילו? חומצה פיטית, לקטינים וטאנינים.
השריה, הנבטה ובישול ממושך יכולים להפחית את רמות האנטי-נוטריאנטים, אך עדיין, עבור מי שדוגל בתזונה קטוגנית או בעל רגישות במערכת העיכול, עדשים עלולות להיות פחות אידיאליות.
עדשים הן מזון מועדף למי שנמצא בתזונה צמחונית, טבעונית וטבעית. שמחתי מאד ללמוד את הנושא אבל עוד לפני היותי קטוגני כמעט ולא צרכתי קטניות כי מעולם זה לא עשה לי מי יודע מה טוב בבטן.
את כל נושא ההנבטה אני מתרגל ביחד עם הילדים והם עפים על זה. ממליץ לכם בחום.
ואם התזונה שלכם כוללת קטניות – תמיד תמיד להשרות ולהנביט. זה משנה הכל.
והנה המתכון של דר׳ גיל יוסף:
עדשים מונבטות
המרכיבים:
• 1 כוס עדשים כתומות ועדשים חומות
• 2 בצלים קצוצים דק
• 3 שיני שום קצוצות
• 2 כפיות קארי
• 3 עגבניות מרוסקות בבלנדר או במעבד מזון
• 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
• 1 כפית מלח למילוי
• ½ כפית כמון
• חופן כוסברה טרייה וקצוצה
אופן ההכנה:
ראשית מנביטים את העדשים.
כשהעדשים מונבטות
מטגנים בצל, שום וקארי בשמן זית. מוסיפים זרעי כוסברה, כמון ומלח. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וחצי כוס מים רותחים. מבשלים 25 דקות.
מוסיפים כוסברה קצוצה.