לכל אחד מאיתנו יש את הרגע הזה שבא לנו משהו מושקע ומפנק, אבל חם מדי מכדי לבשל ולטרוח מעל סירים או ליד תנור
וכל מה שמתחשק זה משהו קליל שמוכן תוך כמה דקות במינימום מאמץ ומרגיש כמו מנה של מסעדה.
בדיוק בשביל זה אליטה סידרה לנו את המתכון הבא.
סשימי סלמון במיסו שלוקח כלום זמן להכין ומרגיש ממש כמו מנה בארוחת פאר.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם ואת אליטה גם
סשימי סלמון במיסו:
מצרכים:
200 גרם סלמון טרי
½ כוס אצות וואקמה מיובשות
½ אבוקדו
1 כף שומשום שחור קלוי
לרוטב מיסו:
¼ כוס סאקה
1/3 כוס מירין
½ כוס מיסו בהיר/ לבן
¼ כוס דבש
אופן ההכנה:
תחילה נכין רוטב מיסו באופו הבא:
בסיר קטן נערבב ¼ כוס סאקה ו1/3 כוס מירין ונביא לרתיחה (פעולה שנועדה כדי לאדות את האלכוהול
בסאקה), חצי דקה לאחר שרתח נוסיף את המיסו והדבש ונמשיך לערבב עד לאיחוד, נוריד מהאש ונניח לקירור
במקרר או במקפיא (כתלות במתי אתם מתכננים להשתמש ברוטב, הרוטב אמור להיות קריר).
בקערה עם 2 כוסות מים קרים נשרה את אצות הוואקמה המיובשות עד שהן מתרככות ונפתחות.
נפרוס את הסלמון לפרוסות סשימי יפות, נסדר בצורת מניפה (או איך שבא לכם), נניח בצד ערימת אצות
שסחטנו מהמים, נניח עליו חצי אבוקדו פרוס, נקשט צד אחד של הסלמון במעט שומשום קלוי, ונמזוג מרוטב
המיסו הקר בנדיבות על הסלמון.
מילה מאליטה –
את רוטב המיסו לעולם לא נמזוג על הדג כשהוא חם, הפעולה עלולה לבשל את הדג , ואז זה הרבה פחות
טעים ולא באמת סשימי אמיתי, לכן אפשר להכין את הרוטב מיסו מראש ולשמור במקרר עד 5 ימים.
את האצות משרים במים מינימום 5 דקות עד שהן מתרכות ונפתחות, נוציא אותם מהמים ונסחט רק ממש
סמוך למועד ההגשה, האצות מתייבשות מאוד מהר, לכן אפשר להשאיר אותם במים מספר שעות ללא חשש.
לסשימי לעולם לא נשתמש בסלמון קפוא, בכלל לכל מנות דגים נאים למינהם נשתמש אך ורק בדג טרי
מאותו היום.