ריי לא מאה, אז הוא איתנו בבית, גם הבנות היו חצי יום. יום ראשון הוא בדר״כ יום שאנחנו, שירנקה ואני, פותחים בפגישת חברות-עבודה; עוברים על כל ענייני המשפחה, בית, זוגיות, עבודה. אח״כ כל אחד מתפנה לעבודה שלו בפינה אחרת בבית וכמעט תמיד אנחנו מספיקים לדייט צהריים. לא תמיד.
היום כמובן שום דבר לא יצא לפועל, אבל כשריי נרדם צהריים גנבנו לנו חצי שעה של ארוחת צהרים מהירה.
סלמון צרוב עם טחינה יפנית
מצרכים:
300 גר סלמון קוביות בלי עור ועצמות
1 כפית שום גבישי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית מלח דק
רוטב:
1/4 כוס טחינה גולמית
2 כפות דבש
1 כף מירין
1 כף חומץ אורז
1 כף סויה בהירה
לפיזור בסוף:
שומשום שחור ולבן, שאטה גרוס, בצל ירוק
אופן ההכנה:
מערבבים את הסלמון עם התבלינים.
צורבים בשמן זית את הסלמון משני הצדדים
מערבבים מרכיבי הרוטב ומזליפים מעל הסלמון
מפזרים שומשום ובצל ירוק