סלמון בר אמיתי אין להשיג (לפחות לא מצאתי בארץ) ועדיין הוא הדג מהנמכרים והאהובים במדינה. בשנת 2000 הייתי בניו יורק וכל בוקר הייתי קונה לעצמי בייגל גרבדלקס בראס אנד דותרס ומאז לקס הפך להיות הדבר האהוב עלי. יש גרסה עם תועפות שמיר, יש כזו עם סלק יש כאלו שמערבבים בין הדברים ויש אפילו עם תיבולים שונים ומשונים. הקלסיקה היא לערבב מלח גס עם מעט סוכר אבל הסוכר פה באמת מיותר.
אם בא לכם בלי הסלק – אפשר בהחלט.
בתכלס כל מה שצריך זה סלמון, מלח גס וסבלנות. כל השאר זו בחירה שלכם.
סלמון כבוש – גרבדלקס
המרכיבים:
500 גר סלמון נקי מעצמות
1 קג מלח גס
1 צרור שמיר קצוץ
1 סלק מגורר
אופן ההכנה:
מערבבים מלח, סלק, שמיר ומצפים את הסלמון מכל הצדדים היטב. מכניסים לקופסה ושולחים למקרר ל24-48 שעות. תלוי במידת הכבישה האהובה עליכם.
מוציאים מהמקרר. שוטפים ומייבשים.
פורסים ועפים מהטעם.