סלמון כבוש – גרבדלקס

סלמון בר אמיתי אין להשיג (לפחות לא מצאתי בארץ) ועדיין הוא הדג מהנמכרים והאהובים במדינה. בשנת 2000 הייתי בניו יורק וכל בוקר הייתי קונה לעצמי בייגל גרבדלקס בראס אנד דותרס ומאז לקס הפך להיות הדבר האהוב עלי. יש גרסה עם תועפות שמיר, יש כזו עם סלק יש כאלו שמערבבים בין הדברים ויש אפילו עם תיבולים שונים ומשונים. הקלסיקה היא לערבב מלח גס עם מעט סוכר אבל הסוכר פה באמת מיותר.
אם בא לכם בלי הסלק – אפשר בהחלט.
בתכלס כל מה שצריך זה סלמון, מלח גס וסבלנות. כל השאר זו בחירה שלכם.

סלמון כבוש - גרבדלקס

סלמון כבוש – גרבדלקס

המרכיבים:
500 גר סלמון נקי מעצמות
1 קג מלח גס
1 צרור שמיר קצוץ
1 סלק מגורר

אופן ההכנה:
מערבבים מלח, סלק, שמיר ומצפים את הסלמון מכל הצדדים היטב. מכניסים לקופסה ושולחים למקרר ל24-48 שעות. תלוי במידת הכבישה האהובה עליכם.
מוציאים מהמקרר. שוטפים ומייבשים.
פורסים ועפים מהטעם.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סנדו סלק קממבר

סנדו סלק קממבר

נא להכיר: סנדו, כריך יפני. שזה אומר כריך אנין, מוקפד, אסתטי ומושקע. מכינים אותו בדרך כלל מלחם חלב יפני ובמקרה שלנו מלחם קסטן משובח. בין

קבב רומני

קבב רומני ממולא שום קונפי

צילום: סופגי צילום: סופגי פורסם בשיתוף: ערוץ האוכל הכנתם גם? שתפו אותי באינסטגרם קבב רומני ממולא שום קונפי שום קונפי מצרכים: 10 שיני שום שמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)