ליפטון התה הנמכר בעולם ביקשו שאכין מתכון עם התיוני פרמידה המופלאים שלהם. טעמתי את כולם אבל מודה שלקמומיל לנצח תיהיה פינה חמה בלב אצלי. מאז שחליתי בקרוהן הקמומיל הפך להיות התה האהוב עלי – זה שמביא מעט מזור לבטן הכואבת.
עשור אח"כ כבר עבדתי בקייטרינג פודארט. קייטרינג לאלפיון העליון ואחת המנות האהובות בו הייתה מנת סלמון במרינדת תה, רוזמרין, חומץ תפוחים ומייפל טהור. משרים את הדג ללילה שלם ויום למחרת צולים על גריל פחמים כמה דק' כדי שהדג ישאר עסיסי ונימוח.
הכנתי בדיוק את המנה הזו בגרסת התנור שמפשטת את התהליך ועדיין מפיקה תוצאה מדהימה.
חשוב לציין שהתה של ליפטון טבעי, בלי תוספות סוכר וקפאין והאריזה לא מכילה חלקיקי פלסטיק שעלולים לחדור לשתייה.
המרכיבים:
400 גר פילה סלמון ללא עצמות מחולק למנות של 100 גרם
מרינדה:
2 תיוני קמומיל ליפטון
2 ענפי רוזמרין
4 כפות חומץ תפוחים
1/4 כוס מייפל טהור (אפשר מייפל קיטו)
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים ומקררים לחלוטין
מכניסים את הדג למרינדה ומשהים שעה ועד לילה שלם
מניחים את הדג על נייר אפייה וצולים 15 ב200 מעלות טורבו גריל
בתאבון.
פרסום ממומן בשיתוף ליפטון.