יש אינספור מתכונים עם תפוחי אדמה ויש גם אינספור מתכונים של סלט תפוחי אדמה, אבל סלט תפוחי אדמה בוינגרט דבש הוא אחד מהאהובים עליי במיוחד.
אני משתמש בזן תפוחי אדמה שנקרא ראטה שהפך פופולרי בקרב השפים ובמסעדות בארץ אך התפרסם בזכות הפירה המפורסם של ג'ואל רובשון ז"ל שמכיל 50% תפוח אדמה ראטה ו50% חמאה, אך הוא נפלא לא פחות כשהוא צלוי בשמן זית בתנור.
השילוב בין תפוחי אדמה צלויים, החומץ יין אדום והדבש הוא שילוב נפוץ במטבח האוסטרי, אך מתאים מאוד לחך הישראלי. ואם כבר מדברים על חך ישראלי, כולנו התרגלנו לסלט תפוחי אדמה במיונז אז גם כאן, הייתי נחמד ביותר ופינקתי באופציה של הוספת המיונז. אבל אל תוותרו בשום אופן על שאר מרכיבי הסלט.
אחד הדברים שאני הכי אוהב בסלט הזה, זה שהוא משמש גם כסלט אך גם אחלה תוספת במנה עיקרית לצד סלמון צלוי ואפילו קציצות בקר.
ניתן להגיש את הסלט חם או בטמפרטורת החדר אבל נשבע לכם שיש לילות שאני מנשנש אותו ישירות מהמקרר.
הכנתם? תתייגו אותי באינסטגרם
מתכונים נוספים לסלטים ניתן למצוא כאן
סלט תפוחי אדמה בוינגרט דבש
מרכיבים:
10 תפוחי אדמה מזן ראטה בקליפתם שטופים היטב (אפשר גם תפוחי אדמה רגילים)
75 מ"ל או 5 כפות חומץ בן יין אדום
2 בצלי שאלוט פרוסים דק
3 כפות עירית קצוצה
15 מ"ל או כף דבש
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופציה להגשה: כף מיונז
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל200 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה ומניחים על נייר אפייה בתבנית שמתאימה לתנור.
- מעל תפוחי האדמה יוצקים שמן זית, מלח ופלפל ואופים כ45 דקות או עד רכות.
- מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ופורסים אותם לפרוסות בעובי שני ס"מ. אם תפוחי האדמה גדולים אפשרי ואף רצוי לחתוך אותם למרובעים ומניחים בקערת הגשה.
- לקערה מוסיפים את השמן הנותר, חומץ יין ודבש ומערבבים. מוסיפים את השאלוט, עירית קצוצה, מלח ופלפל ומערבבים שוב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- אופציה להגשה: להוסיף כף גדושה של מיונז.
פורסם לראשונה במגזין השולחן.