שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

סלט תפוחי אדמה ברוטב וינגרט דבש

יש אינספור מתכונים עם תפוחי אדמה ויש גם אינספור מתכונים של סלט תפוחי אדמה, אבל סלט תפוחי אדמה בוינגרט דבש הוא אחד מהאהובים עליי במיוחד.
אני משתמש בזן תפוחי אדמה שנקרא ראטה שהפך פופולרי בקרב השפים ובמסעדות בארץ אך התפרסם בזכות הפירה המפורסם של ג'ואל רובשון ז"ל שמכיל 50% תפוח אדמה ראטה ו50% חמאה, אך הוא נפלא לא פחות כשהוא צלוי בשמן זית בתנור.
השילוב בין תפוחי אדמה צלויים, החומץ יין אדום והדבש הוא שילוב נפוץ במטבח האוסטרי, אך מתאים מאוד לחך הישראלי. ואם כבר מדברים על חך ישראלי, כולנו התרגלנו לסלט תפוחי אדמה במיונז אז גם כאן, הייתי נחמד ביותר ופינקתי באופציה של הוספת המיונז. אבל אל תוותרו בשום אופן על שאר מרכיבי הסלט.
אחד הדברים שאני הכי אוהב בסלט הזה, זה שהוא משמש גם כסלט אך גם אחלה תוספת במנה עיקרית לצד סלמון צלוי ואפילו קציצות בקר.
ניתן להגיש את הסלט חם או בטמפרטורת החדר אבל נשבע לכם שיש לילות שאני מנשנש אותו ישירות מהמקרר.

הכנתם? תתייגו אותי באינסטגרם
מתכונים נוספים לסלטים ניתן למצוא כאן

 

סלט תפוחי אדמה בוינגרט דבש
צילום: דן פרץ

סלט תפוחי אדמה בוינגרט דבש

מרכיבים:

10 תפוחי אדמה מזן ראטה בקליפתם שטופים היטב (אפשר גם תפוחי אדמה רגילים)
75 מ"ל או 5 כפות חומץ בן יין אדום
2 בצלי שאלוט פרוסים דק
3 כפות עירית קצוצה
15 מ"ל או כף דבש
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופציה להגשה: כף מיונז

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל200 מעלות.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ומניחים על נייר אפייה בתבנית שמתאימה לתנור.
  3. מעל תפוחי האדמה יוצקים שמן זית, מלח ופלפל ואופים כ45 דקות או עד רכות.
  4. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ופורסים אותם לפרוסות בעובי שני ס"מ. אם תפוחי האדמה גדולים אפשרי ואף רצוי לחתוך אותם למרובעים ומניחים בקערת הגשה.
  5. לקערה מוסיפים את השמן הנותר, חומץ יין ודבש ומערבבים. מוסיפים את השאלוט, עירית קצוצה, מלח ופלפל ומערבבים שוב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  6. אופציה להגשה: להוסיף כף גדושה של מיונז.

 

פורסם לראשונה במגזין השולחן.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

סלט כבד קצוץ

סלט כבד קצוץ של חדר האוכל

עוד מנה מהממת מבית חדר האוכל, סלט של כבד קצוץ עם המון בצל שקורמל זמן רב. ניתן לקצוץ או לטחון הכל לממרח חלק. לבחירתכם, העיקר שתנסו!

בשר עם אורז וזיתים

קבלו את המתכון לבשר עם אורז וזיתים מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

בלילה ארוך של הכנות בחדר האוכל, נולדה הפסטה הזו: ריגטוני עם בשר שפונדרה עמוק בבישול ארוך. טעמים כה נפלאים שכל שנותר הוא למזוג כוס יין ולאכול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)