לוּסקה בבית היום אבל זה לא עצר מבעדנו להכין סלט נפלא. מאז הקיטו אני מעלה פה המון מתכוני בשר והגיע הזמן לגוון עם סלט (של בשר:)
סלט תאילנדי עם בשר
המרכיבים:
150 גר פלאנק או שייטל
50 גר שומן בקר קוביות קטנות
לסלט:
20 יח שעועית ירוקה קצוצה
10 עגבניות שרי חצויות
1 בצל שאלוט פרוס או חצי בצל סגול
1/2 כוס מכל עלה: כוסברה, נענע, בזיליקום
1 שן שום פרוסה
1 פלפל אדום חריף פרוס
1/2 כפית ג׳ינג׳ר קצוץ
לרוטב:
1 כף אלולוז או כל תחליף סוכר קטוגני
1 לימון סחוט
1 כפית שמן שומשום
1 כף רוטב דגים תאילנדי
אופן ההכנה:
בעלי ומכתש שמים מרכיבי רוטב ומוסיפים שעועית, שום, חריף, גינגר. כותשים היטב.
צורבים בשר במחבת חמה ולצידו מטגנים קוביות שומן עד שהן הופכות קריספיות.
פורסים את הבשר. מניחים את קוביות השומן על נייר סופג.
בקערה גדולה מערבבים את הרוטב עם הבשר, בשומן ושאר מרכיבי הסלט.
מגישים מיד