קולסלאו זו אחת המילים שאני אוהב להגיד למוּן וריי שנמצאים בדיוק בשלב ההתפתחותי שגורם להם לחזור אחרי בניסיון ללמוד את המילה.
אחרי דובדבן זו המילה שהם אומרים הכי מצחיק (באופן מלאכי כמובן)
דמיינו סלט קולסלאו אבל בלי מיונז אלא וינגרט מזרח רחוק – חמוץ, חריף, מתוק. כל ביס ואתם בווייטנאם.
הכנתם? תשתפו אותי באינסטגרם!
סלט קולסלאו אסייאתי
מרכיבים:
כרוב סיני קצוץ (או כרוב ירוק) – חצי כרוב
כרוב סגול קצוץ – חצי כרוב
גזר מקלות דקיקים – 2 יח'
אטריות זכוכית – חצי חבילה
כוסברה קצוצה -צרור
בצל ירוק קצוץ – 4 גבעולים
לרוטב:
שמן קנולה – 3/4 כוס
חומץ אורז – רבע כוס
סויה – 1/3 כוס
מירין – 1/3 כוס
רוטב דגים – 1/3 כוס
מיץ לימון טרי – 1 יח'
שום כתוש – 2 יח'
מלח
פלפל שחור גרוס
שומשום קלוי – לקישוט
אופן הכנה:
בקערה עם מים רותחים שמים את האטריות זכוכית עד ריכוך ומסננים.
מכינים את הרוטב – מערבבים סויה, מירין, חומץ אורז, רוטב דגים, מיץ לימון, שום כתוש, מלח ומעט פלפל שחור, ומזלפים תוך כדי ערבוב את השמן קנולה עד לקבלת רוטב אחיד.
מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט, יוצקים רוטב מערבבים היטב ומפזרים שומשום קלוי.