אני מניח שגם אתם שמעתם בשנים האחרונות על טרנד הבריאות ועל תזונה מאוזנת.
הרי לכל מקום שתלכו תשמעו סביבכם מישהו שמדבר על זה, אין מצב שפספסתם.
אבל עכשיו בלי שום קשר לטרנד הבריאות,
סלט כרוב ונבטים כזה אתם פשוט חייבים להכין. (אל תדאגו, אני לא אלאה אתכם בערכים התזונתיים שלו, למרות שהם שווים התעכבות).
והרוטב? הכי טעים בעולם.
הכנתם? תתייגו אותי באינסטגרם!
סלט כרוב ונבטים ברוטב שעוד לא הכנתם
מרכיבים:
1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
1/2 סלסלת נבטי שעועית (לא חובה)
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
2 קולורבי חתוכים לרצועות דקות
10 צנוניות פרוסות דק
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 פלפל צ'ילי פרוס
לרוטב
4 כפות ריבת תפוזים
כף ממרח חרדל
מיץ מלימון אחד
כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לריבת התפוזים
2 תפוזים פרוסים
2 פרוסות ג׳ינג׳ר
חצי צ׳ילי אדום
כוס סוכר
חופן קשיו/בוטנים להגשה
אופן ההכנה:
-
מניחים בסיר את מרכיבי הריבה ומניחים בצד למשך שעה, שיקבלו את טעמי הסוכר.
-
לאחר שעה מתחילים לבשל את הריבה על אש חלשה למשך שעה, עד שהיא מסמיכה ומקבלת מרקם סירופי. מניחים לצינון.
-
מערבבים את חומרי הרוטב לאיחוד בצנצנת או בלנדר לקבלת רוטב קטיפתי.
-
מערבבים את הירקות בקערה, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב, מוסיפים את הבוטנים/קשיו ומגישים.
פורסם לראשונה באתר בישולים- אסם.