שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

סלט כבד קצוץ של חדר האוכל

לפני כמה ימים רחלי ביקשה ממני שאלמד איך מכינים סלט כבד קצוץ, ממש כמו של חדר האוכל בזמנו.
תוך דקה שלחתי לה את ההודעה והיא כבר קפצה לקנות את כל המצרכים.

אז המתכון פורסם לראשונה בבלוג של רחלי, קרוטית, אבל עכשיו שגם לי יש בלוג ואני כבר ילד גדול כמוה- יש למתכון הזה שני בתים.

צלחת של סלט כבד קצוץ שעשוי טוב, עם בצל שקירמלנו זמן רב (ולא 15 דקות בהולות) זה לא דבר של מה בכך. דורש השקעה ותשומת לב כדי שהדברים ייצאו טוב.
אבל כשזה מוכן והמנה אכן יצאה כמו שצריך- זה פשוט. מדהים. באמת שאין איך לתאר את זה. ועוד על בייגל בכלל, אני יכול לאכול 5 כאלה ברצף.

לפני שרחלי ואני נפרדנו כל אחד לדרכו, היא ארזה קופסה קטנה של כבד קצוץ ושלחה להורים שלה שבדיוק היו בבידוד. אמא שלה טענה שזה אפילו יותר טעים משלה.
ואם אכן כך- אני את שלי בחיים עשיתי.

 

הכנתם? מוזמנים לשתף אם אהבתם ולתייג אותי באינסטגרם 

סלט כבד קצוץ של חדר האוכל
צילום: טל סיוון ציפורין

סלט כבד קצוץ של חדר האוכל

מרכיבים:

1 קילו כבדי עוף, מנוקים היטב
5 בצלים לבנים, קלופים
1/2 כוס שמן או שמאלץ למי שיש
5-6 ביצים קשות, קלופות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1.  חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן או שמאלץ על אש קטנה עד שהבצל ממש מתקרצל ונעשה זהוב ורך רך כמו קונפי. זה לוקח שעה, כן, סבלנות. כדאי מדי פעם לערבב.
  2. בסיר רחב (סוטאז) שמים את הכבדים עם מעט שמן מטגנים מ-2 הצדדים עד שהכבדים משנים את צבעם, ממליחים ומפלפלים. בבקשה אל תייבשו אותם, פשוט לצרוב מכל הצדדים עד שהם מוכנים ולהוציא. אפשר לחתוך אחד באמצע לראות שזה מוכן בפנים. זה לוקח 8 דקות בערך. מצננים.
  3. ועכשיו 3 אופציות: קוצצים עם סכין גדולה את הכבדים והבצלים עד לקוביות קטנות ומוסיפים מלח ופלפל. מגרדים פנימה את הביצים על החלק העבה בפומפייה וטועמים אם חסר תיבול.
    אופציה שנייה היא לטחון את כל המצרכים במטחנת בשר.
    אופציה שלישית היא לטחון הכל במעבד מזון עד למרקם שאתם אוהבים.

הערות ושדרוגים
– אתם יכולים לבחור לפי ההעדפה שלכם אם לטחון הכל בבלנדר (כמו שאני עושה) או לקצוץ הכל, כמו שרחלי עשתה וממש (ממש!) אהבה. אתם יכולים לקצוץ הכל, ואם פחות אהבתם את המרקם, לאחר מכן תוכלו לטחון הכל. פחות עובד בדרך ההפוכה 🙂
– במתכון המקורי יש 200 מ”ל שמן או שמאלץ ששווים לכוס שמן. במתכון הזה, הורדנו בכמות השמן ל1/2 כוס ולחלק מהטועמים זה הרגיש מספיק.
– מומלץ להגיש על בייגל אמריקאי, ממש כמו בתמונה. זה וואו.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

פסטה פסטו בסיר אחד

את המתכון הזה העליתי לסטורי לפני מספר ימים כי שירן ביקשה פסטה מפנקת אבל ״משהו קצת אחר״. ועפתם עליו. ממש! אז לאור כל הבקשות הפניות

בנתיים יש לי עץ פיצה

כשהייתי ילד ממש קטן, בטח בן חמש או ארבע ושלושה חודשים, הייתי חוזר מהגן של ויקי ושושי הביתה ברגל, בדרך כלל יחף, כי בשנות השמונים

לביבות קישואים וגבינות

לביבות קישואים וגבינות

אני אוהב לביבות. כל סוגי הלביבות. לביבות קישואים וגבינות זו מנה שנולדה בכלל בטעות, תיכננתי להכין קיש קישואים עשיר בגבינות אבל שהמסה נחה לה בקערה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)