מי שעוקב אחרי מספיק זמן יודע שאחד הסלטים האהובים עלי בבית זה הסלט ירקות קצוץ דק עם המון לימון, שמן זית והכי חשוב קוביות קרח קטנות או גרוסות.
רגע, מה? קרח?
כן!
את הקרח מוסיפים שתי דק לפני ההגשה וזה בעצם תורם לקבלת ירקות רעננים, קריספים והרגשה של טריות מתפרצת.
שימו לב: ממש לפני ההגשה. אם תוסיפו קרח יותר מדי זמן מראש תקבלו מרק וירקות מושים, אבל בשנייה לפני ותקבלו ״מיץ סלט״ הכי טעים שתטעמו בחיים וידוע לכל שזה מיץ האלים😍
בבית אנחנו מקפידים להכין קוביות קרח עם מים מהתמי4 כדי לקבל קרח איכותי ונטול טעמי לוואי מעצבנים.
והנה מתכון לסלט:
סלט ירקות עם קרח
המרכיבים:
מלפפון, עגבניית שרי, צנונית, כוסברה או פטרוזיליה, פלפל חריף, בצל לבן – וכל ירק שבא לכם בסלט:
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 לימון גדול סחוט
1/2 כוס קוביות קרח גרוסות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל הירקות הקצוצים והעשבים, מתבלים במלח גס, מיץ לימון, שמן זית. מערבבים היטב. מוסיפים קרח גרוס מערבבים ומיד מגישים.
ושתדעו שזה על אורז לבן זו המנה שהייתי לוקח לאי בודד (עם שירנקה והילדים)
במימון @strausswater