ב-2011 פתחתי את מסעדת שולחן ז"ל בשדרות רוטשילד בתל אביב, ואחת המנות שליוו את המסעדה מפתיחתה היתה מנה של סלט ירקות קצוץ דק, טונה אדומה, יוגורט כבשים ובורגול דק. עברו 13 שנה הפכתי קטוגני (ובלי קשר כל העולם השתנה לחלוטין) והחלטתי לשנות בקצת את המנה.
בורגול כרובית מן הסתם הוא לא באמת בורגול אלא כרובית טרייה מגוררת בפומפייה.
מי שרוצה ניתן להקפיץ את הכרובית המפוררת בשמן זית – אני מת על הטעם והמרקם שלה בשיא הטריות.
סלט ירקות עם טונה אדומה ובורגול כרובית
המרכיבים:
3 מלפפונים קטנים וקשים
10 עגבניות שרי
1 בצל
צרור כוסברה/פטרוזיליה/נענע
1 פלפל חריף
1 לימון
10 שקדים קלויים
200 גר טונה אדומה
1/2 כוס פירורי כרובית
4 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה:
קוצצים את הירקות והעשבים. קוצצים את הטונה. מגררים כרובית. מערבבים הכל יחד. מתבלים בלימון שמן זית מלח ופלפל. קוצצים שקדים ומוסיפים.