אני אוהב לשלב דברים. בעיקר בין עונות לפירות שלהן.
אז סלט יווני עם תאנים וגוז׳י ברייז יושב בדיוק על זה.
הסלט היווני המרענן, עם המליחות של הפטה, בשילוב המתיקות של התאנה הבשלה של העונה, זה קיץ בשבילי.
וגם שירנקה ביקשה סלט יווני ״קצת אחר״.
מרכיבים:
שני מלפפונים טריים
2 עגבניות בשלות
1 בצל סגול קטן
2 פלפלים ירוקים לא חריפים
4 כפות שמן זית
1 לימון
100 גרם פטה יוונית שמנה (27 אחוז)
חופן גוז׳י ברייז טריים (אפשר מיובשים מושרים במים או להחליף באוכמניות טריות בעונה)
3 תאנים טריות ובשלות
אופן ההכנה:
קולפים את המלפפון כמו זברה ופורסים לטבעות ארוכות
פורסים את הפלפל הירוק לרצועות ומסלקים את הזרעים
פורסים כל עגבניה לשישיות
בצל לפרוס לפרוסות דקיקות
לתבל בלימון ושמן זית מלח ופלפל
לערבב היטב
להניח מעל פרוסת גבינת פטה, לפזר תאנים טריות, מעט זעתר יבש ועוד שמן זית.
אין טעים כזה!