הגיע הזמן לעשות סדר במנה הזו, כי יש לי תחושה שעשינו מהכל סלט (מת על משחקי מילים טיפשיים)
סלט זה לא סתם מנה שמונחת לצד המנה העיקרית, זה גם לא סתם קישוט בשולחן.
סלט זה החיים עצמם, בתנאי שאנחנו עומדים בכל הכללים:
עלים טריים שטופים במים קרים מאד, אפילו מי קרח, מיובשים בעדינות אבל בהחלטיות.
גבינה נפלאה, אגוזים או שקדים ובכלל משהו פריך תמיד מאזן ומעלה את הסלט לשחקים.
יש עוד כמה כללים חשובים ואני מסמן לי ביומן לכתוב על כך באריכות, אבל לפני שאתפנה למשימה רק אציין שאם באמת רוצים שהסלט יעיף לאורחים את הראש תוסיפו פרי טעים כמו בסלט פה: תפוחים שקורמלו היטב ומתערבבים ביחד עם העלים הקראנצ׳ים והרוטב המהמם.
זו ארוחה בפני עצמה. איזה טעים
הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם
סלט חסה ותפוחים מקורמלים
לתפוחים
4 תפוחי עץ קלופים ללא הליבה ופרוסים לשישיות
1 כוס רוטב בסיס לבישול אסם אסם
1 תפוז קליפה מגוררת
3 כוסות מים
1 מקל וניל חצוי לאורכו, או כפית תמצית וניל
לסלט
1 ראש חסה ערבית שטופה ומיובשת מופרדת לעלים קרועים לחצי
1 צרור רוקט שטוף ומיובש
3 כפות שקדים פרוסים קלויים
100 גרם גבינת קממבר או גבינת עיזים חצי קשה מפוררת
שמן זית לפי הטעם
מיץ לימון לפי הטעם
-
מכינים תפוחים מקורמלים: שמים את כל החומרים של התפוחים המקורמלים בסיר ומביאים לרתיחה.
-
מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות או עד שהתפוחים רכים ומקורמלים. מצננים.
-
מכינים את הסלט: מערבבים בקערה חסה, עלים, שקדים וגבינה.
-
מוסיפים שמן ולימון ומערבבים. מניחים מעל את התפוחים ומגישים.