שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

סלט חסה ותפוחים מקורמלים

הגיע הזמן לעשות סדר במנה הזו, כי יש לי תחושה שעשינו מהכל סלט (מת על משחקי מילים טיפשיים)
סלט זה לא סתם מנה שמונחת לצד המנה העיקרית, זה גם לא סתם קישוט בשולחן.
סלט זה החיים עצמם, בתנאי שאנחנו עומדים בכל הכללים:
עלים טריים שטופים במים קרים מאד, אפילו מי קרח, מיובשים בעדינות אבל בהחלטיות.
גבינה נפלאה, אגוזים או שקדים ובכלל משהו פריך תמיד מאזן ומעלה את הסלט לשחקים.
יש עוד כמה כללים חשובים ואני מסמן לי ביומן לכתוב על כך באריכות, אבל לפני שאתפנה למשימה רק אציין שאם באמת רוצים שהסלט יעיף לאורחים את הראש תוסיפו פרי טעים כמו בסלט פה: תפוחים שקורמלו היטב ומתערבבים ביחד עם העלים הקראנצ׳ים והרוטב המהמם.
זו ארוחה בפני עצמה. איזה טעים

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם

 

מתוך: בישולים של אסם

סלט חסה ותפוחים מקורמלים

מרכיבים:
לתפוחים
4 תפוחי עץ
 קלופים ללא הליבה ופרוסים לשישיות
כוס רוטב בסיס לבישול אסם אסם
1 תפוז קליפה מגוררת
כוסות מים
מקל וניל חצוי לאורכו, או כפית תמצית וניל

לסלט
ראש חסה ערבית שטופה ומיובשת מופרדת לעלים קרועים לחצי
צרור רוקט שטוף ומיובש
כפות שקדים פרוסים קלויים
100 גרם גבינת קממבר או גבינת עיזים חצי קשה מפוררת
שמן זית לפי הטעם
מיץ לימון לפי הטעם

אופן ההכנה:
  1. מכינים תפוחים מקורמלים: שמים את כל החומרים של התפוחים המקורמלים בסיר ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות או עד שהתפוחים רכים ומקורמלים. מצננים.
  3. מכינים את הסלט: מערבבים בקערה חסה, עלים, שקדים וגבינה.
  4. מוסיפים שמן ולימון ומערבבים. מניחים מעל את התפוחים ומגישים.
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

קרם חצילים חדר האוכל

קרם חצילים ולאבנה של חדר האוכל

קרם חצילים שהתחיל כמטבל תמים, ומהר מאוד הפך למנת הדגל במסעדת חדר האוכל, עם תוספת הלאבנה שמשדרגת כל- כך. אחרי שתכינו אותו בפעם הראשונה תבינו!

מתכונים לראש השנה 2021

מתכונים לראש השנה 2021!

מתכונים לראש השנה! היה לי חשוב הפעם להכין לכם מתכונים שהם הכי בית. כאלו שיחרטו בכם זיכרון של חגים, של משפחה, של טעמים, של חום

שווארמה דג

שווארמה דג בצזיקי של קישואים

שווארמה דג שנותנת פייט רציני לשווארמה המקורית. פיתה חמה שאפיתם, צזיקי קישואים, דג בתבלינים מהממים- ויש לכם פיתה מושלמת מהאגדות. בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)