שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

סלט חם של כבדי עוף, בצלים ופלפלי שושקה קלויים

הנה אנחנו שוב, ניצבים מול אותן סיטואציות בדיוק.
שירנקה כבר בחודש תשיעי..
אבל לאישה הלביאה הזו שהתחתנתי איתה- בימים אלה חסר קצת ברזל.
ואנחנו לא לוקחים סיכונים, במיוחד לא כשהמתוקה הקטנה שלנו מתבשלת לה וצפוייה להצטרף אלינו לחגיגה בקרוב מאוד.
וכשאני אומר לא לוקחים סיכונים, אני לגמרי מתכוון ל: אוכלים. אין ברירה. המצב מאלץ.

אז השבוע באחד הימים כשהיא חזרה מבדיקות דם שגרתיות והבנו שיש את המחסור הקליל המדובר- חיש מהר הכנתי את המאכל שידוע גם בגלל כמות הברזל שיש בו (וגם כי הוא טעים ברמות).
כבדי עוף!
הכנתי לה וגם קצת לי, סלט חם של כבדי עוף, עם מלא בצל מקורמל מתקתק ופלפלי שושקה קלויים ומפוחמים.

אבל עזבו שטויות, אתם לא צריכים לחכות למחסור בברזל כדי להכין את הדבר הנפלא הזה.
כנסו עכשיו למטבח ותוך לא הרבה זמן- תודו לי ממש.

תייגו אותי באינסטגרם אם אהבתם!

סלט חם של כבדי עוף, בצלים ופלפלי שושקה קלויים

מרכיבים:

2 פלפל מזן שושקה אדומים
1/4 כוס שמן זית או חמניות
3 בצלים גדולים קלופים ופרוסים
500 כבדי עוף חתוכים לקוביות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 פלפל ירוק חריף אופציונלי
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כוס כוסברה קצוצה
4 ענפי בצל ירוק קצוצים
חלה מתוקה להגשה

פלפלים יפים משתזפים בהנאה

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים על להבת הגז עד השחמה. קליפת הפלפל נצבעת שחור פחם והבשר מתרכך והטעמים מתמרכזים ומתעצמים. מעבירים לשקית נילון ואוטמים למשך חצי שעה.
  2. אחרי חצי שעה שולפים את הפלפלים וקולפים אותם בעזרת הידיים. לא לשטוף אותם גם אם נשארת מעט קליפה שחורה. זה בסדר. שטיפה תסלק את טעמי השריפה האהובים.
  3. קוצצים את הפלפלים לפרוסות דקות.
  4. במחבת רחבה וחמה יוצקים שמן ומטגנים את הבצל. מנמיכים להבה ומטגנים באיטיות כרבע שעה. מוציאים את הבצל מהמחבת לקערה.
    מגבירים את האש ובאותה מחבת מוסיפים את הכבדים וצורבים היטב. מוסיפים תבלינים ומערבבים. מוסיפים טבעות פלפל ואת העשבים הקצוצים. מערבבים היטב ומגישים עם חלה.
האופצייה היחידה מבחינתי לאכול את זה. עם חלה מתוקה של שבת באמצע שבוע.
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)