סלט חורפי

בואו נודה על האמת החורף בארץ ברובו די בלאי. אין שמש, גשם יש רק צל וגם זה לא תמיד. מה שכן טוב זה שיש לנו תותים מדהימים והדרים שבעבר הלא רחוק היו מקור לגאווה של החקלאות הארצישראלית. העלים הירוקים הטובים ביותר צצים בחורף בכל שדות הארץ, בצידי הדרך ובשווקים או בסופרים או איפה שלא תחפשו. תבחרו עלים קריספיים ירוקים וטעימים ועם כל השאר אתם יכולים לחכת עם הלב, קלמנטינות, תפוזים, לימונים ואשכוליות. אפרסמון, תפוח, אגס או תותים. הסוד פה הוא בוויניגרט המהמם. במקום דבש או סילאן ממתיקים עם ריבת תות (אפשר גם ריבת פירות יער או דובדבנים).

הנה המתכון.

סלט חורפי

סלט חורפי

מצרכים:

2 ראש חסת לאליק מופרדת לעלים
1 שומר פרוס דק
2 קלמנטינות מופרדות לפלחים
1 בצל סגול קטן פרוס דק
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
אופציה: גבינת פטה או מוצרלה, עלי פטרוזיליה, פלפל אדום חריף

רוטב וינגרט:

1 כף ריבת תות
1 כפית חרדל
2 כפות בלסמי מיושן
1 תפוז סחוט
1 קלמטינה סחוטה
1 לימון סחוט
1/3 כוס שמן זית

מערבבים את כל מצרכי הויניגרט היטב.
יוצקים על הסלט ומערבבים.

את הרוטב יוצקים חצי דקה לפני ההגשה, אחרת הכל יהפוך לסמרטוטי ומגעיל

בתאבון

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פסטיצ׳יו סלק וגבינות

פסטיצ׳יו סלק וגבינות

מאפי הפסטה הם הזדמנות נפלאה להשתמש בשאריות של פסטה, קצוות של גבינות וירקות צלויים בסגנון אנטיפסטי. לכן כמות הפסטה במתכון, סוג הגבינות ואפילו הסלק –

כרוב ממולא

כרוב ממולא

הכנתי היום, עם שלושה ילדים חולים בבית, גרון כואב, מיליון דברים שנדחו מפאת המצב, ונקבעו מחדש, איכשהו, להיום. ואיך לומר? המצב נשאר בדיוק אותו הדבר.

סלט תאילנדי עם בשר

סלט תאילנדי עם בשר

לוּסקה בבית היום אבל זה לא עצר מבעדנו להכין סלט נפלא. מאז הקיטו אני מעלה פה המון מתכוני בשר והגיע הזמן לגוון עם סלט (של

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)