קבלו את הסלט ביצים שישנה את חייכם. אני מקווה. סבתא שרה האהובה שלי הייתה טבחית מעולה. היא הבינה בתזונה מבלי לדעת את זה בכלל.
הארוחות שלה היו תמיד בנויות ממנה ראשונה של מרק עוף עם עצמות בקר, כבד קצוץ, סלט ביצים ואז צלי בקר שומני.
וואלק, הלוואי עלי כל יום. כל האוכל שלה היה טעים ברמות אבל הסלט ביצים שלה היה כמו הירואין זאת אומרת בלי הקטע הרע.
זה היה ביס אלוהי וממכר. בארוחות החג היא החסירה את השמנת בשביל לשמור על הכשרות וקדושת החג,
אבל הסלט הזה פלוס השמנת היה מוגש אצלה כל בוקר. נראה לי בעיקר בגלל זה אהבתי לישון אצלה על הספה בדירה הקטנה של ברחוב החשמונאים ברמת גן.
את הסלט הזה הכנתי במועך תפודים של מגנוס, את הבצל המטוגן והביצים הקשות הכנתי בסיר ומחבת מקולקציית הבלק רויאל של מגנוס.
סלט ביצים עם פטנט
המרכיבים:
10 ביצים
1 כפית מלח גס
2 כפות מיונז (אני משתמש במיונז קיטו)
3 כפות (אפשר גם יותר) שמנת 38%
מלח ופלפל שחור
1 בצל ענק או שלושה קטנים
1/4 כוס שמן זית או שמאלץ
אופן ההכנה:
בסיר מרתיחים מים ומלח. מוסיפים את הביצים ומודדים 8 דק'.
מעבירים למי קרח וקולפים.
במועך תפודים מרסקים ביצים ומוסיפים מיונז ושמנת.
במחבת מטגנים בצל קצוץ בשמן זית. באיטיות ועד הזהבה השחרה. חשוב להקפיד לא לשרוף. מסננים את הבצל
מוסיפים לקערה
מתבלים
מערבבים
חגיגה
תגובה אחת
על איזה מיונז של קיטו אתה ממליץ ?