היום אני מארח במטבח שלי את גל ממליה
שכולכם מכירים את הבלוג המרתק שלו: פתיתים. גל הוא בלוגר מזן אחר. הוא לא נחשף ולא הופך את עצמו לתוכן עצמו. אני בניגוד לגל נחשף על בסיס שעתי ונראה לי הזמן הנכון להעמיד את גל בצד השני של המצלמה שתכירו את האיש מאחורי הבלוג.
אני מארח אצלי בבית אנשים שמעניינים אותי. שמסתכלים על העולם באופן שונה ממה שמקובל, ובעיקר מאמינים שאפשר אחרת.
גל לא מודה בזה אבל הוא הפך למומחה של יפן. הוא טס לשם המון פעם, וכיאה לאדם שהוא – חקר ועודנו חוקר את המדינה המהממת והמוזרה הזו. גל הפך להיות מעין מנטור לכל מי שרוצה לטייל ביפן.
הזמנתי את גל אלי כדי לשמוע קצת על תרבות האוכל והאכילה היפנית: על המטבח הביתי ועל אוכל רחוב. צילמנו ביחד שני מתכונים והראשון שאתם תראו היא מנת רחוב אולטימטיבית ביפן וכולכם מכירים אותה מהמטבח הישראלי: כריך סלט ביצים אבל כמו שהיפנים מכינים אותו בדרכם הייחודית.
שנייה לפני המתכון המדוייק של ״קסטן סלט ביצים יפני״ (אכלתי בלחם קטוגני אבל אל תגלו ליפנים) אני רק רוצה להזמין אתכם לסטורי לשמוע קצת יותר לעומק על יפן, על שפים יפנים לעומת הישראלים ומה הילדים ביפן אוכלים בשונה מהילדים שלנו.
סלט ביצים יפני
המרכיבים:
סנדוויץ סלט ביצים (מהקונביני)
גירסה קרמית, עשירה ולא מתפשרת לגירסה המוכרת.
היפנים אוהבים אותו בתוך לחם רך, אני מעדיף על בייגל טוסט פריך. או בכפית אם לא מסתכלים.
6 ביצים
כוס קוביות קרח
3 כפות נאות מיונז יפני
3 כפות חלב (או שמנת, או חלב סויה וכו׳)
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית מונוסודיום גלוטומט / אבקת דאשי (לא חובה)
חצי כפית סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה:
מבשלים ביצים קשות אבל לא מדי. 8-9 דק במים רותחים. מצננים בקערת קרח ומקלפים.
מפרידים חלבונים וחלמונים – ביד
מועכים חלמונים ומוסיפים את השאר – מיונז, חלב, מלח, סוכר, פלפל
קוצצים חלבונים דק בסכין ומוסיפים לחלמונים. המהדרים ישימו רק חצי מהחלבונים למרקם עשיר יותר.
טועמים ומתקנים תיבול.
מצננים חצי שעה לייצוב