שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

סלט בורגול וחמוציות

כשהייתי ילד ממש קטן הייתי גרגרן מעצבן שרק רוצה לנסוע עם אבא לכרם התימנים, ולהזכירכם מדובר בשנות השמונים המוקדמות, שבכלל העברתי את הזמן בכפר בדרום, אבל בכרם היו שיפודיות ואני רציתי שיפודייה.
אבא שלי שמשום מה אמר בתוכו סבלנות לא מוסברת (למרות שחלום שלי שמון תבקש ממני לאכול משהו שהיא חושקת בו. את הירח אני אביא לה אם תרצה.) החליט בהתקף ספונטניות שמאד לא מאפיין את הפולני המבוגר שלי: "בוא נסע לשיפודיה" אמר. הניע.
ובום מצאתי עצמי בצומת גולני במסעדת "יונס".
מיליארד סלטים הועפו על השולחן והמוח שלי עף יחד איתם.
אני זוכר שהתרגשתי ממש לראות את כמות המלצרים שהתרוצצו כמו נמלים על ספידים בין מאות האנשים שצבאו על המסעדה, מערבולת רגשית אדירה כשהמלצר שיגר מאתיים חמישים סלטים, מאה לימונדה ואחד אלוהינו לשולחן. לא ידעתי שובע.
רציתי לטעום מהכל (כאילו ידעתי שעוד 7 שנים הקרוהן יפציע וידפוק לי את חווית האכילה האינסופית).

אחד הסלטים שנחקק בזכרוני הוא אותו סלט בורגול וחמוציות – טאבולה ירוק מעשבי תבלין קצוצים, מלפפונים (תמיד הבליחה שם איזה עגבנייה סוררת), חריף ותועפות לימון.
הבורגול היה שם כמו לחישה קטנה. לא צועק. לא משתלט. עדין ומסתורי שרק מכבד אותך בפריכותו. אם בא לכם בבית אתם יכולים לוותר על הבורגול וממש להכין סלט עשבים וחמוציות נטול גלוטן, אבל אל תגידו שאני אמרתי.
לא מסתבך עם יונס.

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

צילום: סופגי

סלט בורגול וחמוציות

מרכיבים:

1 כוס בורגול דק
שתי כוסות עשבי תיבול טריים כמו נענע, כוסברה, סלרי, פטרוזיליה ובצל ירוק
בצל סגול קטן
חופן קטן חמוציות מיובשות
מלפפון בגודל בינוני
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
5-3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מכסים את הבורגול במים חמים ומשרים למשך 20 דקות. מעבירים למסננת וסוחטים.
  2. קוצצים היטב את עשבי התיבול, ואת המלפפון והבצל חותכים לקוביות קטנטנות (הכי קטנות שאתם יכולים).
  3. מערבבים את הבורגול עם שאר המרכיבים בקערה, ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

מג׳דרה קוסקוס

מג׳דרה קוסקוס

מג׳דרה אורז כבר משעמם אותי. מג׳דרה קוסקוס עם עדשים שחורות ובצל שחום- זה כבר משהו אחר.   הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם 🙂 מג׳דרה קוסקוס

סלט פתיתים חם וכיפי

אני מבקש שנתחיל לנרמל סלט פתיתים חם בעולם בו סלט פסטה מככב במטבחים. אז רק שתדעו שאצלי דווקא סלט פתיתים מככב, הנה, אמרתי את זה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)