קבלו דרך מהירה, קלה וידידותית להכנת דג לצהריים או לערב. המנה הזו הייתה בתפריט מסעדת חדר האוכל מיומה הראשון ולמשך עשור.
היא הייתה מהמנות הכי נמכרות ובצדק. מי לא מעוניין בדג עסיסי בטירוף עוטף טחינה חמימה וסלט חמוץ חריף מעליו?
במסעדה הוספנו גם בצלים מקורמלים על הדג לפני הכיסוי בטחינה אבל זה באמת לא קריטי.
הדבר היחידי שדורש מאמץ עילאי זה להתארגן על תבלינים, לקלות במחבת יבשה ואז לטחון לאבקה. אז ככה:
1. אפשר לקנות הכל טחון למי שאין כוח להתעסק
2. אפשר לשחק עם התבלינים. לא חייב הכל. מצאתי את עצמי לא מעט פעמים בבית מפזר רק כורכום וכמון. תזרמו
3. תכינו כמות גדולה ושמרו בצנצנת אטומה. יהיה לכם לפעם הבאה ולזו שאחריה.
סינייה דג
המרכיבים:
2 פילה מוסר ים נקיים מעצמות ועור
תערובת תבלינים:
1 כף גרגרי כוסברה
1/2 כף זרעי חרדל
1 כף זרעי כמון
1/2 מקל קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית הל ירוק
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
טחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מים קרים
1/4 כוס מיץ לימון
2 קוביות קרח
מלח
לסלט:
10 עגבניות שרי
10 לוביה טרייה או שעועית ירוקה
1 בצל לבן או סגול
1 פלפל ירוק חריף
10 זיתי טאסוס מגולענים
1 כוס עלי כוסברה
4 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מושחים את הדג בשמן זית.
טוחנים את כל התבלינים לאבקה ומפזרים 1 כף אבקה לכל דג. מורחים באופן שווה.
מכינים את הטחינה ודואגים שהיא תיהיה טיפה נוזלית יותר מבדרך כלל. היא תתקשה בתנור.
מכסים את הדג המתובל בטחינה ומכניסים ל-15 דק' לתנור.
קוצצים את מרכיבי הסלט ומתבלים.
מוציאים דג מהתנור ומסדרים עליו או לצידו את הסלט.