שמרים הם החיים. אין בעולם על ריח של מאפה שמרים טרי שיצא הרגע מהתנור.
ביחוד אם הוא מגיע גם עם ניחוחות חמאה חמה, סוכר וקינמון כמו סינבון.
לא סתם כל העולם מכור למאפה סינבון. ואני בקטע הזה, לא שונה משאר העולם.
אז כשעדיקוש המהממת באה לאפות איתי, לא היה סיכוי שאני מוותר לה על ללמד אותי להכין את הסינבון קינמון המושלם שלה.
ולהלן המתכון לפניכם של סינבון אלוהי.
להכין, לאפות, ולהתעלף מהריח (ומומלץ גם לברוח מהבית לפני שמחסלים את כל התבנית, כי ברגע שתתחילו, פשוט לא תצליחו לעצור)
סינבון קינמון
לבצק שמרים:
25 גרם שמרים טריים
כוס חלב חמים ( חצי דקה במיקרו)
½4 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 ביצים L
100 גרם חמאה
קורט מלח
כפית תמצית וניל
מלית קינמון וסוכר חום:
100 גרם חמאה רכה מאוד
2 כוסות סוכר חום כהה דחוס
4 כפות מלאות קינמון (אפשרי גם יותר)
ציפוי גבינת שמנת:
50 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
חבילת גבינת שמנת ( טמפרטורת חדר)
100 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה:
בקערת מיקסר להניח את השמרים עם החלב והסוכר , לעררבב מעט ולהשאיר בצד כ- 10 דקות.
לאחר מכן להוסיף ביצים ולערבב עם וו לישה ,
תוך כדי עירבוב להוסיף קמח , תמצית וניל ומלח. לאחר מכן להוסיף בקוביות קטנות חמאה רכה. ללוש כ 15 דקות או עד בצק אחיד.
מכניסים את הבצק להתפחה עד הכפלת נפח. בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
בקערה מערבבים סוכר חום וקינמון. לאחר שהבצק תפח מרדדים את הבצק למלבן גדול עובי הבצק 1/2 מ״מ , מורחים את החמאה הרכה על כל הבצק , מפזרים את הסוכר והקינמון ומהדקים לבצק עם הידיים.
מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים את הרולדה לשבלולים ( גודל השבלול על פי גודל התבנית) לסדר בתבנית עם נייר אפייר ברווחים. להתפיח שוב עד הכפלת הנפח. אופים כ – 25 דקות או עד הזהבה.
בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים את כל החומרים בקערה עד מרקם אחיד וחלק.
מוציאים את הסינבונים מהתנור ומיד מורחים מעל הסינבונים את הציפוי גבינה בעזרת כף או מרית. וזהו זה מוכן!
תגובה אחת
האם אפשר להקפיא את הסינבון טרם אפייה חליפות כשמתחשק? אם כן אז באיזה שלב של התפתחות ומה עושים אחרי הוצאה מהמקפיא?