שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

סינבון קינמון של עדיקוש

שמרים הם החיים. אין בעולם על ריח של מאפה שמרים טרי שיצא הרגע מהתנור.

ביחוד אם הוא מגיע גם עם ניחוחות חמאה חמה, סוכר וקינמון.

לא סתם כל העולם מכור לסינבונז. ואני בקטע הזה, לא שונה משאר העולם.

אז כשעדיקוש המהממת באה לאפות איתי, לא היה סיכוי שאני מוותר לה על ללמד אותי להכין את הסינבון קינמון המושלם שלה.

ולהלן המתכון לפניכם.

להכין, לאפות, ולהתעלף מהריח (ומומלץ גם לברוח מהבית לפני שמחסלים את כל התבנית, כי ברגע שתתחילו, פשוט לא תצליחו לעצור)

סינבון קינמון

לבצק שמרים:

25 גרם שמרים טריים

כוס חלב חמים ( חצי דקה במיקרו)

½4 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

2 ביצים L

100 גרם חמאה

קורט מלח

כפית תמצית וניל

מלית קינמון וסוכר חום:

100 גרם חמאה רכה מאוד

2 כוסות סוכר חום כהה דחוס

4 כפות מלאות קינמון (אפשרי גם יותר)

ציפוי גבינת שמנת:

50 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

חבילת גבינת שמנת ( טמפרטורת חדר)

100 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה:

בקערת מיקסר להניח את השמרים עם החלב והסוכר , לעררבב מעט ולהשאיר בצד כ- 10 דקות.

לאחר מכן להוסיף ביצים ולערבב עם וו לישה ,

תוך כדי עירבוב להוסיף קמח , תמצית וניל ומלח. לאחר מכן להוסיף בקוביות קטנות חמאה רכה. ללוש כ 15 דקות או עד בצק אחיד.

מכניסים את הבצק להתפחה עד הכפלת נפח.  בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

בקערה מערבבים סוכר חום וקינמון. לאחר שהבצק תפח מרדדים את הבצק למלבן גדול עובי הבצק 1/2 מ״מ , מורחים את החמאה הרכה על כל הבצק , מפזרים את הסוכר והקינמון ומהדקים לבצק עם הידיים.

מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים את הרולדה לשבלולים ( גודל השבלול על פי גודל התבנית) לסדר בתבנית עם נייר אפייר ברווחים. להתפיח שוב עד הכפלת הנפח.  אופים כ – 25 דקות או עד הזהבה.

בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים את כל החומרים בקערה עד מרקם אחיד וחלק.

מוציאים את הסינבונים מהתנור ומיד מורחים מעל הסינבונים את הציפוי גבינה בעזרת כף או מרית. וזהו זה מוכן!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

החריימה של שירנקה

חריימה בלי דג לשירנקה. חלה קריספיית מהתנור. אורז לבן לא קשור אבל היא רצתה ואני לא מתווכח איתה אף פעם, כי אז ילך לה התאבון

קרוהן

לכולנו מגיע לאכול את החיים

יש תקווה. אם מקשיבים לגוף, אם סולחים לו ומשתפים אותו בדרך- החיוך יחזור וגם התאבון לאוכל. היום אני משיק בבלוג את קטגוריית המתכונים לחולי קרוהן

פריקסה – המדריך המלא

כששירן נכנסה להריון, החלו לה חשקים בלתי הגיוניים, ההריונית דורשת פריקסה. כמה טוב שהכנתי עבור כולכם את המדריך המושלם והמקיף להכנת פריקסה בבית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)