שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

סטייק ברמונדי ברוטב פוטנסקה מטורף

בתקופה האחרונה אני שומע המון שיח סביב הברמונדי הישראלי.
בדרך כלל אני מכין את הדגים בשבת ברוטב אדום כמו של סבתא. אבל זה לא אומר שאי אפשר לגוון מדי פעם.

ההשראה שלי למנת החג מגיעה ממנה בשם פסטה א-לה פוטנסקה. זו מנה מפורסמת מהעיר נאפולי בדרום איטליה, בה מבשלים פסטה ברוטב עגבניות עז טעמים שמכיל אנשובי, צלפים וזיתים, ויכול להיות גם פיקנטי.
במקום הפסטה, חיברתי את הרוטב לסטייקים עסיסיים של דג ברמונדי.
אני צורב אותם במחבת, שיקבלו צבע יפה ואז מסיים בתנור, וצולה עד שהבשר מתפרק בקלות מהאדרה ומתפרק לנתחים לבנים יפהפיים, שמשתלבים נהדר עם טעמי האוממי החזקים של הרוטב.
כנראה שמעכשיו לא כל שישי יסתכם בדגים ברוטב של סבתא. אולי אנחנו בעצם מתחילים כאן איזו מסורת חדשה..

 

אם הכנתם- תשתפו אותי באינסטגרם 🙂

צילום: אפיק גבאי

סטייק ברמונדי ברוטב פוטנסקה מטורף

מרכיבים: 

2 יחידות דג ברמונדי במשקל 750 גרם ליחידה, חותוכים לסטייקים בעובי 4 ס"מ
⅓ כוס שמן זית
4 עגבניות מגי בשלות, חתוכות לקוביות
1פלפל חריף אדום פרוס דק
1 כף צלפים (שטופים היטב במים)
8 יחידות אנשובי משומר
2 כפות מיץ לימון
6 זיתי טאסוס או קלמטה, מגולענים
2 שיני שום קלופות ופרוסות
10 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
2 כפות מים רותחים
50 גרם חמאה (רשות)
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר קטן שליש כוס שמן זית. מוסיפים את פרוסות השום והפלפל החריף ומאדים יחד כדקה.
  2. מוסיפים אנשובי, צלפים, עגבניות, זיתים ובזיליקום ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים 2 כפות מים רותחים. מעבירים לאש קטנה ומוסיפים 50 גר חמאה (רשות). מערבבים היטב, מסירים מהאש ושומרים חמים עד ההגשה.
  3. אופן הכנת הסטייקים: מחממים תנור ל-220 מעלות. יוצקים מעט שמן זית על הסטייקים של הברמונדי ומתבלים במלח ופלפל. צורבים במחבת חמה משני הצדדים כ- 2 דקות עד הזהבה (מומלץ 3 בכל פעם על מנת לא להוריד את החום).
  4. מעבירים את הסטייקים לתבנית תנור עם נייר אפייה וצולים בתנור החם 15 דקות נוספות.
  5. מוציאים את הסטייקים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים שתי כפות מרוטב הפוטנסקה על כל סטייק ומגישים.

 

צילום: אפיק גבאי

 

פורסם לראשונה באתר וואלה.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

ירקות ממולאים של שירנקה

זה היה כמה ימים אחרי שהכרנו, שירנקה שכבה על הספה בדירה שלי ואמרה שעד שלא אכלתי ממולאים מעשה ידיה, כאילו מעולם לא טעמתי ממולאים. בא לי שוב!

לזניה עדשים

לזניה עדשים צמחונית

כולם אוהבים לזניה. איך אפשר שלא? שכבות פסטה דקיקות ששוחות ברוטב עגבניות, ומעליהן קרם בשמל שלוקח דקה להכין וכמובן, כמעט שכחתי מוצרלה שנמתחת לשמיים. אה,

תגובה אחת

  1. אהלן עומר
    כיף ומגרה לראות את המתכונים מלווים בתמונות נהדרות.
    כאב לשלושה, מקנא בתאומים המדליקים שזוכים גם לאכול. הבלוג נוטע בי מוטיבציה להשתפר במטבח.
    מפרגן על העשייה המרובה שלך.
    ד"ש להורים המקסימים שהותירו בי המון זכרונות טובים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)