לפני שנה עברנו לגור בעמק יזרעאל והבית שלנו נמצא בתוך פרדס קלמנטיות מזן אור עצום בגודלו.
רוב הקלמנטינות כבר עברו לרשתות השיווק, חלק מהן – אלו שלא נקטפו או נפלו – הלכו לפרוייקט אדמה לאדם שמציל פירות וירקות ממות אכזרי ומעביר לנזקקים, וארגז אחד שמרתי לנו בבית רק כדי ללמד אתכם איך להכין סורבה, ללא תוספת סוכר, ממרכיב אחד בלבד וסמכו עלי – הילדים עפים על זה.
זה לא חייב להיות קלמנטינה כמובן: עובד נפלא עם תותים, מנגו, אננס, בננה ועוד. תבחרו לפי התזונה שלכם, התאווה שלכם ומה שישמח את הילדים שלכם.
וכעת למתכון.
סורבה פירות ממרכיב אחד
המרכיבים:
10 קלמנטינות קלופות ומפרדות לפלחים.
אופן ההכנה:
מסדרים על תבנית ומקפיאים
טוחנים במעבד מזון עד שהכל חלק.
מערבבים עם כף למעיכת גושים במידה ונותרו.
מעבירים לכוס, גביע או לאכול ישר מהכלי